Vagdosók! Mi értelme, hogy összevagdossátok magatokat?
Nekem nincs ezzel különösebb célom. Utálom magam korábbi okokból, amiket nem tudok már jóvá tenni, és a mérgező szüleim miatt is alakult ki a torz énképem. A vagdosással gyakorlatilag magamat büntetem, és lehet, hogy betegesen hangzik, de szeretem nézni, ahogy a meleg vérem végigfolyik a karomon/lábamon. :)
Mások miért cigiznek? Mi értelme van? Mit remélnek tőle, mi a cél?
Én nem vagdosom magam...de figyelem felhívásként is "szolgál"....
Szóval van akiknél ez a cél "figyelj rám is...vegyetek észre" és ezt is remélik.
Persze össze is jön ez....csak nem úgy, ahogy elképzelték.
És igen vannak akik csak szimplán azért mert "jó" érzés.
És van aki a lelki fájdalmát vezeti le fizikaival...
szóval indok és cél van...csak értelme nincs
Nem vagdosom magam de előfordul, hogy más úton-módon okozok magamnak fizikai fájdalmat. Pontosan azért, ahogy az előttem lévő mondta, ezzel nyomom el a lelki fájdalmat, ezzel vezetem le a feszültséget.
Mentális betegség, egészségesen nem fogod megérteni, bárhogy is magyarázzák.
A lelki fájdalomról eltereli a figyelmet a fizikai fájdalom. Én sosem vagdostam magam, akkoriban még nem volt menő:D
De sokszor volt hogy belekarmoltam a saját kezembe/megszorítottam/beleütöttem a falba stb.
De ez csak rövid időre megoldás nyilván.
Amúgy manapság menő, figyelemfelhívás a célja. "A nézzetek rám, nekem nehéz az életem és az öngyilkosságon gondolkozom(mint minden tini), szeressetek, de közben úgy teszek mintha nem akarnám hogy lássák mert ciki."
A dohányzás semmi ehhez képest! Amikor lelkileg padlón voltam, és megvágtam magam, hirtelen a szürke világ ismét színes lett, én pedig megnyugodtam. Ha ideges, zaklatott vagy szomorú voltam, elég volt magamba vágnom, és teljesen össze tudtam szedni magam.
Már nagyon hosszú idő eltelt azóta, hogy sikerült leszoknom róla, de a stresszt nem tudom kezelni. A cigi lóf.szra sem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!