Amikor elköltöztetek otthonról, belecsobbantatok az Életbe, mennyi félretett pénzetek volt?
"1-es hány milliós lakást vettél,és milyen fizetésböl?"
Én sosem értettem ezeket a más zsebében turkáló kérdéseket :D
Én tulajdonképpen már egyetemi éveim alatt elköltöztem, először kolis voltam, utána albérletes.
Albérletet fizették a nehezebb tanulós időszakokban, de diákmunkával volt hogy a felét én álltam. Mikor rendes munkám lett, akkor az első pár hónapot, amíg próbaidős voltam, azt felesbe fizettük szüleimmel. Próbaidő letelte óta tejesen önállóan élek.
Amit én végigcsináltam, más is végig tudja csinálni. 22 éves korom óta rendszeresen volt munkám, már főiskola mellett is, a szüleimmel éltem az elköltözésig, így addig nem voltak nagy kiadásaim, nem kellett pl. albérletet fizetnem, a fizetéseim nagyobb részét félre tudtam tenni, és már az első munkámnál is az volt a cél, hogy saját lakást akarok venni, szóval amit tudtam, megtakarítottam, bankbetétek (volt akkoriban még 6-8%-os kamat is), megtakarítás alapú életbiztosítás, Fundamenta lakáskassza, amire ott az állami támogatás, nem éltem fel a fizetéseimet, megtehettem, de éltem is ezzel a lehetőséggel (van, aki még úgy sem tud megtakarítani, ha a szüleivel él és nem kell haza adni semmit, ha már mások zsebében akarunk túrkálni, akkor én inkább ezt rónám fel, de nem teszem, mert az ő dolguk, magukkal csesznek ki, nem velem).
Amint elég megtakarítás összejött és a Fundamenta a végéhez közeledett, elkezdtem nézni az ingatlanpiacot.
9 millióért vettem végül a lakást (csak mellékesen jegyzem meg, hogy 1 év alatt ugyanennek a kategóriának az ára 3-6 milliót emelkedett), felvettem hozzá a Fundamenta hitelrészét is, aminek a törlesztése hivatalosan 8 év, kevesebb, mint 29.000Ft havonta, ebben a szüleim segítenek, de csak azért, mert a testvéremnek is megteszik (neki már ők fizetik a lakáskassza megtakarítást, miután látták, hogy nekem bejött, amikor én indítottam el, akkor ők még ezzel bizalmatlanok voltak), és egy második lakáskasszával, ahova 13.150Ft-ot fizetek, a futamidőt 3 évvel lerövidítem.
Fizetés? Havi 150.000Ft-ot soha nem kaptam még.
Ja igen, és hogy hol: Budapest
Egyébként a szüleimnek majd vissza fogom fizetni a segítséget, szóval nem ingyen fogadom el tőlük, bár apám olyan jó nyugdíjat kap, hogy nem szorulnak rá, mégsem akarok nekik tartozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!