Kollégisták, titeket mennyire érdekel az, hogy a szobatársatok amikor délutánonként lelép pár órára, akkor hova megy/mit csinál?
Egy szóval: Mennyire szoktatok kérdezősködni, ha a programot nem köti az orrotokra?
Egyetemi kollégiumról van szó, felnőtt emberekről. A szobatársamnak jellemző szokása az, hogy kérdezi hova megyek, meddig leszek, hol leszek, miért, stb..
Egyáltalán nem érdekel.
Én sem kötöm az orrára, magánügyem, hogy mikor hova megyek. Akkor szoktam szólni, ha éjszakára megyek dolgozni, hogy számítson rá, ha kora reggel hazaérek (bár extra halkan közlekedek, még senkinek nem tűnt fel amikor visszajöttem). Nekem is volt tavaly ilyen szobatársam, egyszerűen annyit mondtam, hogy "dolgom volt" és egy idő után leszokott a kérdezősködésről.
Mondd neki, hogy dolgod van, addig leszel, ameddig kedved van, miért, mert az jó. Egy idő után megunja, ha pedig nem, mondd meg, hogy bocs de ez a magánügyed, ne kérdezősködjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!