Ez a viccelődés szerintetek mennyire durva egy vak emberrel? Még ő is elnevette rajta magát! :D
Társaságban, sok ember előtt megjelenik a társaság tagjaként egy vak ember. Bot, napszemüveg, szóval egyértelmű. Folyik tovább a társalgás és egyszer valahogy elhangzik a beszélgetésben:
-Vak vagyok. -mondja a férfi valami miatt. Erre megszólal a mellette ülő egyik ember, de úgy, hogy már közben ő is röhög magán:
-Látom, nem vagyok vagyok vak.
Erre először a vak férfi kezdett el nevetni, aztán meg mindenki más is aki közel ült :D
Ha úgy nézzük, a "normális" emberek sokkal cifrább poénokat mondanak egymásnak.
Ráadásul azt vettem észre, hogy a vak, kerekesszékes, valamilyen testi fogyatékossággal rendelkező emberek maguk is utálják, mikor folyton finomkodnak velük és csak sajnálkoznak.
Ez így volt a legjobb szerintem hiszen nem sajnálta hanem természetesnek vette és egy jó (nem sértő) humort kerekített belőle.
A humor mögé nézve ez inkább azt jelenti attól aki mondta hogy: tudom hogy vak vagy de nem ezek alapján különböztetem meg az embereket,te is ugyan olyan értékű ember vagy.
Bár nem vagyok vak így nem tudhatom,de ha az lennék szerintem én örülnék annak ha valaki így viszonyulna a dologhoz.
Igazából személyfüggő, hogy ki veszi magára. Van, aki bármilyen testi hibáján tud viccelődni és az sem zavarja, ha másik viccelődnek rajta, más meg depresszióba esik miatta.
Volt valami zenekar, akinek az egyik tagja vak volt. Állítólag az egyik koncerten azt nyomta a vak srác a közösségnek, hogy "Hagy lássam a kezeket!":D Ha valaki magán tud viccelődni, mástól sem hiszem, hogy zavarja:)
Én kifejezetten keresem azokat a helyzeteket, ahol kiröhöghetem magam. Mondjuk annyira nem nagy fáradság, mivel alapból sokszor túlvállalom magam, ami a képességeimet illeti. Amúgy tényleg
személyfüggő a hozzáállás.
Egy vak.
Szerintem is személyfüggő.
Én spec már itt olvasva is nagyot nevettem, és ha velem történik, akkor is jót nevettem volna rajta.
Szintén egy vak
Szerintem is személyfüggő, hogy ki veszi magára, de tapasztalataim szerint a vakok többsége nem. Vakok szokták mondani a vakos vicceket.
Kerültem már olyan helyzetbe, hogy pl. buszon beszélgetett jókedvűen két munkásember, beszélgetésükből kivehető volt az öröm, jókedv.
Egyik valami kapcsán ilyet szólt a másiknak: "látom b+, nem vagyok vak".
Természetesen rögtön jött a "uram, jobb lenne ha körülnézne egy kicsit mielőtt ilyen szavakat használ" beszólás.
Az illető bocsánatot kért, nekem meg nagyon kelemetlen volt ez a beszólás, mindenki azt gondolja hogy hú ez valami tabu téma, erről nem szabad beszélni, vagy utalni a vakságra, mert ez olyan fájdalmas, stb.
Többek közt szerintem ez is az oka annak, hogy a társadalom kevésbé ismer minket, nem lehet nyíltan kérdezni, vagy a "vak" szót kimondani.
Ismertem olyat, aki évek múlva is azon problémázott, hogy amikor vagyunk valahol és leírja a tájat hogy milyen, az "miként esik annak aki szemével képtelen azt látni".
Szintén egy vak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!