Hogy kell éni? Habzsolni kell az életet (szex, alkohol,
utazás, drága dolgok stb. ), vagy ahogy Jézus tanította?
Az a baj, hogy én nem tudok szórakozni, teljesen elengedni
magam, pedig akkor valószínűleg az előző életmódot
választanám.
Engem alapvetően a keresztény tanítások nem érdekelnek, mert nem vagyok hívő. De ha mondjuk úgy tesszük fel a kérdést, hogy puritán élet vs. az élet habzsolása, akkor ha a kettő közül kell választani, inkább a dőzsölést választanám, mert nekem az, hogy úgy élek, mintha nem is léteznék, nem engedek semmilyen "kísértésnek" (és most nem a dugásra gondolok, hanem hogy ne élvezzek finom ízeket, ne vehessek magamnak szép ruhákat, ne mehessek szórakozni). De a legjobb az arany középút. Akkor igazán felemelő érzés egy jó élmény, ha tudjuk mihez viszonyítani. Illetve élni is kell vhogyan, arra meg ott van a másokhoz való alkalmazkodás meg a munka.
2016. nov. 15. 14:06
csak kíváncsi vagyok, ha neked nincs meg az anyagi háttered a drága ruhákhoz és utazásokhoz akkor hogy "kell azt kivitelezd.
2016. nov. 15. 14:32
Ez a két véglet. Úgy élj ahogy szeretnél és ahogy tudsz.
2016. nov. 15. 16:46
14/20 A kérdező kommentje:
Amint láthatod a legtöbb ember anyagias, nekik az első verzió a nyerő. Én régen sokat utazgattam, meg amikor volt pénzem mindent megvettem, amit éppen akartam, jártam bulikba, alkoholizáltam, voltak felületes kapcsolataim mindenféle célra, de egy idő után már nem okoztak ezek örömet. Ami nekem igazán fontos lett volna pl. barátok, azt nem tudtam pénzért megvenni. Most már csak az érdekel, hogy itthon lehessek, hagyjanak békén, ne kelljen semmi kötelező sz..ságot csinálnom. Kimegyek a kertbe, játszom az állataimmal, filmeket nézek, nekem ennél nem kellenek nagyobb izgalmak.
2016. nov. 15. 17:49
"Amint láthatod a legtöbb ember anyagias"
Ez így nem teljesen igaz szerintem. Mi miatt: én pl. nem vagyok anyagias, vagyis nem mindenem a pénz. Hanem pl. a pénzemből amit kapok szeretek vásárolni, egyébként azért is kap az ember fizetést, hogy vegyen magának holmit, elmenjen étterembe, felújítsa a nappalit, fürdőszobát.
Ahogy Jézus tanította nem is lehet és nem is érdemes élni, mert pl. feltalálták a benzinmotort, és vesz az ember magának autót pl. ami nem két fillér, tankolni kell stb. És amit akarok ezzel kapcsolatban mondani hogy erről miért kellene lemondani?
2016. nov. 15. 22:07
17/20 How Arrow válasza:
Ugy dolgozz mintha örökké élnél és ugy élj mintha ma meghalnál, és ugy imádkozz hogy a halál pillanatában Isten ítéletet tart feletted!
2016. nov. 16. 09:54
Anyagias világban élünk, de nem a szó negatív értelmében. Minden pénzbe kerül, és ezt elő kell teremteni. Hogy ezen túl ki mennyire kényelmes, mennyi a minimum, ami alá nem akar kerülni, az már egyéni.
Én pl. bevállalok kényelmetlen de olcsó utazásokat is (idén pl. kétszer utaztam busszal a Bónusz Brigádon keresztül), és az élmény így is örök, miközben sok ismerősöm csak irigykedve nézi a fotóimat, de ha arról van szó, hogy jöjjenek velem, akkor nem, ők nem bírnák, nekik nagyobb kényelem kell, csak az több pénzbe is kerül, én meg az olcsóságért cserébe a kényelem egy részéről hajlandó vagyok lemondani.
2016. nov. 16. 10:36
Igen, lehet hogy rosszul fogalmaztam, inkább az igények nagyon különbözőek. A többség szereti a kényelmesebb életet, ha tud magának venni szép ruhát, autót, étterembe, szórakozni járni, otthonos lakásban élni. Én meg elég igénytelen vagyok minden téren, nem érdekelnek az autók, nem is mennék vele sehova ha lenne, ami kell a ház körül szépítgetés, javítás azt vagy megcsinálom magam, vagy úgy marad, én pénzt ilyenekre nem költök. Kaja egy részét megtermelem, szeretek önellátó lenni, így nincs szükségem sok pénzre, nekem ez okoz örömet.
2016. nov. 16. 14:54
"ami kell a ház körül szépítgetés, javítás azt vagy megcsinálom magam"
én is ilyen vagyok egyébként, pl. sosem adnék kertésznek pénzt, pl. lenyírni a füvet, szerintem az mindig magam fogom csinálni, vagy kivágni egy fát stb. Maximum akkor ha meg kell valamit mutatni mert nem tudom hogy kell elsőre.
2016. nov. 16. 19:01
Kapcsolódó kérdések: