Ha az otthonotoktól 1óra 10 percre lenne az egyetem, akkor kollégisták lennétek, vagy bejárósak?
Én voltam kollégista is és bejárós is, mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai. A kolesznak az az előnye, hogy úgy jobban átéled, milyen is egyetemistának lenni. A haverok, csajok, éjszakai kocsmázások, másnapos előadás-látogatások stb. szerintem hozzátartoznak az egyetemista élethez, aki ezt nem éli át, szerintem elég rosszul jár, ha kihagyja. És ezenkívül sok kulturális program van, amikre könnyebb elmenni, ha ott vagy a városban, és az "alma mater" érzéshez is hozzátartozik, ha ott laksz a városban, ahol tanulsz.
Viszont ha egyszerűen nem bírod már idegenek fingját szagolgatni, reggelente másokkal együtt sz*rni a WC-n, zuhanyzóra várni, és azt, hogy semmi magánéleted nincs, ha hiányzik az otthoni kaja, a saját ágyad, hogy este hazaérj, és magadra csukd az ajtót, és senki ne háborgasson stb. - akkor inkább megéri az az 1 óra utazás. Nálam ez változó volt, egyetemista korom elején inkább a kolis és az igazi egyetemista életre vágytam, a végén pedig arra, hogy legyen magánéletem is, és úgyis a végén már csak azzal törődsz, hogy minél jobb diplomát csinálj, szóval a koli már csak akadály lett.
Na, szóval neked kell eldönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!