Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tegyek az ellen, hogy az...

Mit tegyek az ellen, hogy az idő ne folyjon szét a kezemben?

Figyelt kérdés

Sokszor úgy érzem hogy nincs elég időm mindenre (egyetem, edzés, barátok, és egyedüllét pl. olvasás, filmnézés)

Közben pedig csomó ismerősöm sokkal elfoglaltabb - van aki dolgozik is ezek mellett, van akinek több órája van, van aki messzebb lakik kint a város szélén és sokkal több idő bemennie egyetemre meg hazamenni - és mégis jobban be tudják osztani az idejüket, több dologgal tudnak foglalkozni és eredményesebbek is az egyetemen mint én :-/

2016. nov. 10. 03:15
 1/8 A kérdező kommentje:

pedig anno iskolában és középiskolában produktív voltam, mindig mindenből felkészült voltam, jó eredményekkel, jártam edzésre és ezek mellett is csomó szabadidőm maradt másra

most pedig, nem tudom, az idő telik, ha tanulni próbálok sok idő alatt is csak keveset haladok előre, sokszor nem is fejezek be minden feladatot, van hogy az edzést is kihagyom de az a 2 óra érdemben nem tesz hozzá

2016. nov. 10. 03:21
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
tyű. én is így vagyok a time managementtel, szintén érdekelnének a válaszok.
2016. nov. 10. 06:38
 3/8 anonim ***** válasza:

Szintén zenész. :D

Gyűlünk, gyűlünk...

Az a baj, hogy erre nincs recept, mert mindenkinek egészen mások a körülményei, a feladatai, az energiaszintje, stb.

2016. nov. 10. 07:57
 4/8 anonim ***** válasza:
Hat nezd, en anno 1,5-1,5 orat utaztam oda-vissza, mellette heti 3 nap diakmeloztam egy masik varosban, szval olyankor meg tobbet utaztam, igy kenytelen voltam kifejleszteni egy jo idobeosztast. A kulcs ott van, hogy semmit sem szabad halogatni, foleg a fontosabb dolgokat ( tanulas, edzes). Mindig kelj idoben, h ne kapkodassal kezdj. A suliban az orakat igyekezz ugy felvenni, hogy ne tul sok lyuk legyen koztuk. Ha megis csak igy sikerul, tanulj vagy eddz a lyukas idoben. Delutan ahogy hazaersz, tarts kaja es pihi szunetet, mondjuk 1 orat, aztan tanulj , amennyit kell, mas napokon edzessel helyettesitsd ezt az idot. Ha mondjuk hazaersz du 4re, 5ig chillelsz, 6-fel8-8 ig tanulsz/edzzel, meg idod is marad. Nem tanulsz/edzel minden nap, szval ilyenkor baratozhatsz/ filmezhetsz/ csaladozhatsz...
2016. nov. 10. 08:11
 5/8 A kérdező kommentje:

most egy kicsit megnyugodtam hogy nem csak én vagyok ezzel így

#3 köszönöm a segítséget és a hasznos tippeket, tegnap este mielőtt feltettem a kérdést azon gondolkoztam, hogy megpróbálom úgy alakítani a hetemet hogy hétköznap délutánonként tanulok/edzek (változó mikor hogy érek haza van hogy 4 előtt van hogy majdnem nyolckor, így egyik nap többet másik nap kevesebbet tanulok) péntek a pihenés nap aznap délután találkozok haverokkal este filmezek, szombaton nap első felében tanulok második felében elmegyek haverokkal valahová vasárnap pedig a nap nagy részében tanulok

2016. nov. 10. 10:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Orulok, hogy segithettem! :)

Esetleg csinalhatod azt, hogy szansz egy kis idot a hazimunkaba valo besegitessel, ennek az otthoniak is orulni fognak.

2016. nov. 10. 11:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Én is ilyesmiben szenvedtem, és elhatároztam, hogy kifejlesztek valamit Szeptembertől. Az alapja az, hogy vettem egy határidő naplót, és mindent bele időzítek. Rájöttem, hogy a legtöbb esetben azzal megy el az idő, hogy, jaj, még ezt is megcsinálom, még azt is, de a végén egyikre se maradt "időm". A lényeg az, hogy tegyük fel 2 hét múlva lesz dogád/vizsgád/beadandód. És erre nem azt mondod, hogy előtte való nap tanulok, hanem előveszed a határidőnaplód, és megnézed a legközelebbi szabad délutánod, és arra beírod. Ugyanígy, ha meglátsz egy jó művészeti projektet, nem azt mondod, hogy jó, majd valamikor megcsinálom, hanem beírod. Ha aznapra végeztél a beírttal, akkor haladj tovább, de este 8, vagy nem tudom te neked mikor van vége a napnak, utána már ne csinálj semmit. Ugyanígy, ha pl. valami kihívást csinálsz, vagy nagyobb projektet osszad be minden napra. Ja és még valami. Ha valamikor "túlórázol" akkor utáa duplaannyit pihenj/szórakozz.
aug. 25. 20:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Az időbeosztás és az, hogy úgy érzed, az idő kifolyik a kezedből, teljesen természetes dolog, különösen akkor, ha sokféle feladatot próbálsz összehangolni, mint az egyetem, edzés, barátok és a saját idő. Nem könnyű mindegyiket megfelelően kezelni, és az érzés, hogy mások jobban csinálják, szintén gyakori, de fontos, hogy ne hasonlítsd magad hozzájuk, mert mindenkinek más a ritmusa és az igénye.

Az egyik dolog, ami segíthet, ha próbálsz egy napi rutint kialakítani. Ha van egy stabil napirended, az sokat segíthet abban, hogy jobban érezd magad a mindennapokban, és hatékonyabban tudd kezelni az idődet. Gondold át, mi a legfontosabb számodra, és próbáld meg ezeket a tevékenységeket előtérbe helyezni. Fontos, hogy tudd, nem kell mindennek órákig tartania. Néha egy rövidebb, de koncentrált tanulás vagy olvasás is éppen olyan hasznos lehet, mint egy hosszabb időszak.

Ezen kívül az is fontos, hogy pihenésre és feltöltődésre is időt szánj. Az "egyedüllét" és a pihenés nem luxus, hanem szükséges része annak, hogy ne érezd magad kimerültnek vagy frusztráltnak. Ne érezd magad rosszul, ha egy nap nem sikerül mindent elvégezni, amit elterveztél, mert ez is hozzátartozik az élethez. A legfontosabb, hogy ne légy túl szigorú magaddal, és próbálj meg rugalmasan hozzáállni a dolgokhoz. Az időbeosztás egy olyan készség, amit idővel fejlesztesz, és mindenkinél másként működik. Légy türelmes magaddal, és ne aggódj túl sokat amiatt, hogy mások hogyan csinálják.

aug. 25. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!