A feminista nők a női kvóta ELLEN harcolnak?
"A feminizmus politikai eszme és mozgalom, amely kezdeti célja a női egyenjogúságért való harc."
A harc szó kicsit erős mert akkor be kéne tiltani. Ugye a női kvóta miatt csak mert valaki más nemű kevesebb ponttal is fölveszik iskolákba, a feministák rendeznek ezek ellen mozgalmakat/tűntetéseket, és elítélik ezt a rendszert a férfiak érdekében?
Elméletileg a nemi egyenjogúságért küzdenek, férfiak és nők jogaiért egyaránt.
Viszont én azt veszem észre, h akik feministáknak mondják magukat, még csak nem is a saját jogainak bővítéséért harcolnak, hanem azért h a férfiaknak minél kevesebb legyen :D
Én úgy gondolom, a kvótának ott lehet létjogosultsága, ahol nagyon erős a nemi diszkrimináció, szóval ha mondjuk egy cégnél egy munkakör betöltése esetén egyik-másik nemet eleve kiszórják, és nem is nézik, hogy egyáltalán értene-e ahhoz a jelentkező a nemétől függetlenül. Én már voltam olyan helyzetben, amikor jól jött volna az a kvóta, és egy idő után a kedvem is elment a további próbálkozástól, és más úton fogom érvényesíteni magam, mert a céljaimat azért nem akarom feladni, csak ha egyik úton nem sikerül, akkor keresek más utat hozzá.
Ahol ilyen nemi diszkrimináció nincs, ott úgy vélem, a szakértelmet kell előtérbe helyezni, szóval ott nem látom értelmét a kvótát erőltetni, ahol mondjuk csak azért nem teljesülne a kvóta, mert nincs annyi olyan nő, akiben megvan a hozzáértés illetve az ambíció.
"Én úgy gondolom, a kvótának ott lehet létjogosultsága, ahol nagyon erős a nemi diszkrimináció, szóval ha mondjuk egy cégnél egy munkakör betöltése esetén egyik-másik nemet eleve kiszórják, és nem is nézik, hogy egyáltalán értene-e ahhoz a jelentkező a nemétől függetlenül. "
Ott te biztosan nem fogsz semmilyen kvótát beveetni mert egy magánvállalkozás azt vesz fel akit akar, ebbe semmi beleszólása az államknak-.
Nemi diszkrimináció pedig van, de mindig a nők javára.
Lásd pl. a női rákszűréseket és védőoltásokat!!
A férfiak meg le vannak sza.va!
"Nemi diszkrimináció pedig van, de mindig a nők javára.
Lásd pl. a női rákszűréseket és védőoltásokat!!"
Én úgy tudom, férfiaknál is pont annyira szorgalmazzák a prosztatarákra szűrést, mint nőknél a méhrákra, csak valamiért nem rohantok sorban állni a lehetőségért, hogy valaki felnyúljon a seggetekbe.
Utolsó!
Ritka nagy hülye vagy!
(Persze nem itt a gyíkon, mert itt sokan vagytok!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!