Egyes feministák miért általánosítják a férfiakat?
Ugye, az egyik dolog, amiért a feministák küzdenek, hogy a nőket ne általánosítsák Például ne mondja senki, hogy egy nő nem képes úgy vezetni egy céget, mint egy férfi. Egyes feministák viszont nagyon durván általánosítják a férfiakat. Például: A férfiak lusták, nem végeznek házimunkát, nem tudnak jól vigyázni a gyerekekre stb. Na de akkor hogy van ez? A nőket nem szabad általánosítani, a férfiakat igen?
Akinek nem inge, ne vegye magára. Tudom, hogy vannak olyan feministák is, akik nem általánosítják a férfiakat, nem velük van bajom.
Hát gondolom ez a válasz arra, hogy sok férfi meg a nőket általánosítja. Ezek azok a megkeseredett férfiak, akik mindenért a nőket okolják (pl. csak a pénz kell nekik vagy csak a Dicaprio kinézetű pasikkal tudnak csak szóba állni) és gondolom erre jönnek a vérfeministák, akik meg így válaszolnak erre.
Egy feminista nem általánosít, hanem kiáll az egyenlőségért a két nem között.
Ez nem csak a feministákra igaz, hanem ez kb az emberi természet alapvető része. Nézz csak körbe a felnőtt párkapcsolatok és szexualitás témakörökben, tele vannak olyan kérdésekkel, hogy miért ilyen meg olyan a női nem.
És hogy miért általánosítunk?
¯\_(ツ)_/¯
Én nem mondtam, hogy nem léteznek olyan férfiak, akik általánosítanak, de nem erről szólt a kérdés, hanem arról, hogy hogy megy az egyeseknél, hogy felszólalnak a nők elleni általánosítások ellen, de közben férfiakat általánosítanak?
Az az érv, pedig nem jó, hogy "de a férfiak között is van, aki általánosít", mert az a férfi hülye, de az is, aki "viszontválaszként" a férfiakat általánosítja.
Nekem máig kedvencem a Nane szórólapja :D
Azért költözzön el a férfi, mert neki vannak barátai, szülei.
A nőnek meg korlátozottak a lehetőségei :D
Ilyet!!???
Azért hoztuk fel a másik oldalt is, mert nincs különbség a kettő között...
A feministák a nők érdekeiért szólalnak fel, a férfiak meg a férfiak érdekeiért, mindkét fél ugyanazt akarja, csak más-más oldalon állnak, és ha megfejted, hogy miért viselkedik így az egyik, akkor tudni fogod a másik fél okait is.
Ez olyan, mintha arra kérdeznél rá, hogy miért szereti sok 20 év alatti az édességeket, mi pedig azt válaszolnánk, hogy pont azért, amiért a világ többi része is, de te követelnéd, hogy csak a 20 év alattiakról beszéljünk.
A buták általánosítanak, az okosak nem. Attól, hogy valaki feministának vallja magát, nem lesz automatikusan diplomata is...
6.
Te legalább annyira ostoba vagy, mint az általánosító feministák.
Mit nem értesz azon, hogy mekkora ellentmondás van abban hogy hőbörögnek a hülyék, közben meg...
Ehhez pedig meg a fétfiaknak semmi köze, akár mennyire js próbálod idekeverni.
A nagy antirasszisták ugyan ilyenek általában, simán bevágnak egy ilyet, hogy a "Magyar az egy rasszista nép".
Aztán próbálnád felhívni a figyelmét, hogy ez így kicsit fura, de nem fogja az agya, mert semmivel nem különb attól, akiket szid.
"Vagy szimplán ellenszenves nekik az összes férfi és a régmúlt időkből, mikor még más volt a nők helyzete"
Ez kb. olyan, mintha utálnám a németeket, mert 75 éve nácik voltak. :)
"A nagy antirasszisták ugyan ilyenek általában, simán bevágnak egy ilyet, hogy a "Magyar az egy rasszista nép"."
Na igen, erről van szó. Én nem szeretem a rasszistákat, de mikor valaki a magyarokat szidja, az ugyanolyan rasszizmus, mint mikor más a cigányokat, zsidókat, arabokat stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!