Fiú létemre szinte minden helyzetben elpirulok. Mit tegyek ellene?
én is nagyon pirulós vagyok, voltam. ezt a vegetatív idegrendszer csinálja, amire te tudatosan nem vagy képes hatni. ergó, sajna nem tudsz mit csinálni ellene. De- az évek alatt a sok gyakorlás-pl. én szakközépben még dadogtam is, meg pirultam állandóan ha olyan szituban voltam, viszont a főiskolán nagyon sokszor volt szóbeli vizsgám, meg előadásokat kellett tartanom, szóval magamat kellett ráerőltetnem a feladatra, az a titok, hogy ne sülj bele, hogy tényleg magabiztosan kell tudnod azt az anyagot és akkor úgy elő tudod magad adni. fősuli után meg a millió állásinterjú is segített ezt a szociális fóbiámat csökkenteni, emléxem még 25évesen nagyon be voltam tojva, most 33évesen kb. leszarom ha idegen emberrel kell beszélnem :)
most kb. azt teheted, hogy megtanulsz meditálni otthon és inkább viccesnek fogod fel ezeket az élethelyzeteket mint hogy cikinek, mert leginkább te érzed cikinek, leht más nem is tartja annak a szitut.
kicsit dolgozz a magabiztosságodon, biztos van amiben jó vagy, vagy találj egy hobbit ami miatt jobban érzed magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!