Szerintetek szép név a Csenge?
" Én személy szerint nem szeretem ezeket a magyar írók/költők által kitalált neveket, amelyeket külföldiek ki se tudnak ejteni rendesen. Ez a sok e hangzó benne meg olyan seszínűvé, kesévé, unalmassá, érdektelenné teszi."
Ez pont nem ilyen név.
#14,20 Nem minden HR-es félművelt, előítéletes és gyűlölködő - szerencsére. :D
Az sajnálatos persze, ha valaki olyan tömegszakmában dolgozik, hogy a HR-es előítéleteitől függ az élete, nem pedig az egyéni képességei teszik nélkülözhetetlenné, de az a cég is megérdemli, ami esetleg lemond a kiváló munkaerőről a neve miatt, ki dolgozna szívesen ilyen szintű munkáltatóval?
Nekem az a személyes tapasztalatom (azaz nem az indulatos fantáziám szüleménye), hogy egy ritkább, de nem idegen hangzású név inkább előny, mint hátrány, rögtön megjegyzik és emlékeznek rá, ami akkor különösen hasznos, ha amúgy valami kiemelkedőt is alkot az illető. Én is magyar művész alkotta nevet kaptam, akkor még nyoma sem volt ilyen meg olyan politikai indulatoknak, egyedül a családom kultúra iránti rajongásának volt köszönhető ez a névadás, s a mai napig minden vadidegen elmosolyodik és tetszést nyilvánít, amikor bemutatkozom.
A statisztikák szerint azt is mondhatnánk, hogy nagyobb eséllyel válik valaki elismertté ilyen névvel, ha megnézzük az alábbi csajokat, mert amikor ők a nevüket kapták, ezek még nagyon ritka neveknek számítottak, vagyis mondjuk abban az évben elneveztek 3 babát így és 1 híressé vált, hát ez elég jó arány!
Jó név, nekem tetszik, szép, egészen addig míg fel nem nő, és kissé túl gyerekes nem lesz neki a név.
A Csengit meg maximum kisgyerekkorában használnám, családi körben meg akkor úgyis ráragad de ott oké később is.
14-20: Hát ahol a HR- es olyan súlyos elmebeteg, mint ti ott nem is érdemes dolgozni, mert a cég többi része is fekélyes lelkű emberekkel van tele.
30: A Csenge ősi magyar név, nem költő alkotta.
Én 5 Csengét ismerek.
Közülük kettőnek gyönyörű vörös haja van, az egyik a harmadunokatestvérem. A másikat annyira nem ismerem, de elég céltudatos és magabiztos komoly lány.
Van egy kislány, barna haja van, nagyon közvetlen és cserfes.
És ismerek 2 szőke hajú Csengét is.
Az egyik még kicsi,de elég nagy "majom",ami a viselkedését és a baráti körét illeti, a másik,aki velem egykorú nagyon szorgalmas, tehetséges és barátságos.
Tehát nekem semmi bajom ezzel a névvel.
A Csengi becézés aranyos, bár az én Csenge nevű ismerőseimet nem szokták becézni.
Engem is Csengének hívnak, magamon kívül 2 Csengét ismerek.:D
Az egyik céltudatos, okos és talán egy kicsit beképzelt.
A másik úgyszint céltudatos és okos, viszont nagyon naiv és lusta.
Mind hármunk gimnazista.
Őszintén nekem semmi bajom sincs a nevemmel. Soha nem csúfoltak vele. Mondjuk nem hinném, hogy azért mert nem tudtak kitalálni valami gúnynevet, inkább csak közkedvelt voltam.xd
A Csengi név nekem se igazán tetszik, szerencsére engem nem becéznek mostmár így. Inkább Cseninek, Csennek vagy Csengusznak szoktak hívni, bár ezek közül nem mindegyik tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!