Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem tudom elfogadni a...

Miért nem tudom elfogadni a párom gyerekét?

Figyelt kérdés
Úgy èrzem akàrhogy küzdök, nem tudom elfogadni a párom kislànyàt.. ha tudom hogy jön, előtte 1 hèttel màr görcsben van a gyomrom. Nem tudom megindokolni, mert cuki a gyerek... de nem tudom azt jàtszani hogy mi egy csalàd vagyunk.. ràadásul útban van a közös gyerekünk is... ès egyre jobban azt èrzem, hogy soha nem lesz neki olyan fontos a gyerekem a fèrjemnek, mint az övè.. nem tudom hogyan rendezhetnèm el ezt a dolgot, mert lassan belecsavarodok..
2016. nov. 4. 10:00
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Èn ezèrt mondtam, hogy hazudhatnèk èn is magamnak ès másoknak is, hogy jajj de szuper minden... imàdom minden percèt.. de ez mire vezet ??! Sokan azèrt tartanak ott ahol, mert mindenkinek hazudnak, sajàt maguknak is, csakhogy mindenki megnyugodjon.. ès èn megint nem azt mondtam hogy írtózom a gyerek ölelésètől, hanem hogy nem szeretem ha azt kell jàtszanunk hogy mi így vagyunk egy család.. amikor ez evidens hogy nem igaz.. nem velünk èl, nem is én vagyok az anyja.. nem vehetem át az anya szerepet.. arra a pár napra se.. mert nem akarom.. megteszek mindent hogy jó legyen nekik, de nem akarok anyja helyett anyja lenni... van neki.. csak magamban akarom lerendezni a dolgokat, hogy ne is idegeskedjek rajta...
2016. nov. 4. 14:11
 12/20 anonim ***** válasza:
17%
Kérdező,te most látom hagyod magad meggyőzni arról néhány válaszadó segítségével,hogy nem baj hogy nem fogadod el a kislányt,és elég ha főzöl,semmi mást nem várhat el tőled senki.Azt is látom,hogy csak azokat a véleményeket hallod meg és gondolod végig,melyek lovat adnak alád.Nem részletezem,mert úgyis lerázod magadról a nem tetsző véleményt,de te egy hideg-rideg mostoha vagy,így ismeretlenül is borzasztóan sajnálom.A partneredet sem értem hogy miért nem hagy el téged.Remélem elhagy,mielőtt szegényke megtapasztalja hogy a baba születése után ő még jobban utált,nem kívánt gyermek lesz abban a lakásban.
2016. nov. 4. 15:51
 13/20 A kérdező kommentje:
Te is voltàl hasonló helyzetben? Vagy esetleg most is hasonló cipőben jársz?! Tudod, ha elhagy a pàrom, mert őszinte vagyok, ès nem játszom meg magam, akkor ennek így kellett lennie.. akkor lennék gonosz mostoha, ha látvànyosan utálnàm, gyalàznàm a gyerekét, ès mindent megtennèk azèrt, hogy ne kelljen ide jönnie... akkor igen.. szar ember lennèk.. de így nem gondolom hogy bármilyen szempontból az lennèk.. nem bàntom.. foglalkozom vele.. mindent megteszek.. csak van bennem egy kis tàvolsàgtartàs, mert ő nem az enyèm.. ès nem annyira tudom 100% ban àtvenni a pótanya szerepet... sajnàlom... ezen próbálok változtatni.. ha kicsit olvasnál a sorok között.... mert hidd el èn is èrzem hogy így élni nem lehet... hosszú távon ez nem vezet jóra... nem tudom miért kell egyből minden mocsoknak elhordani az embert.. olvasd màr el kérlek mit írtam.. aztân reagálj..
2016. nov. 4. 20:09
 14/20 anonim ***** válasza:
36%
2.3.9.12.vagyok.Én elovastam minden sorodat.Voltam ilyen helyzetben.Sőt,olyan helyzetben is voltam hogy a kislányomat az exem új párja nem fogadta el,és ahogy telt múlt az idő egyre durvább lett a helyzet.Gyűlöltem a nőt,majd'megszakadt a szívem a kislányomért.A vége szerencsére az lett hogy az exem szakított azzal a nővel.A barátok is mondták neki hogy vessen ennek véget.Szóval én tudom hogy miről beszélek.A párod kislánya nyilván érzi hogy hogyan viszonyulsz hozzá,és nagyon rosszul eshet neki.Ezt a problémát nektek felnőtteknek kell megoldani,a kislányra nem haragudhatsz az igényei miatt.pl.együttalvás A gyerekeknek nagyon nehéz amikor kistesó születik,és hozzá még jelen van nálatok ez a tarthatatlan állapot.Nem kell hogy az anyukája légy,de a jogos igényeit teljesíteni kell.Nem szoptatnod kell (bocsi),az ölelést,meseolvasást csak kibírnád.A párod biztos azért buzdít Téged ezekre,mert szeretné ha kialakulna köztetek a kislánnyal kapcsolat.(nem anya-lánya,de kapcsolat)Ne hidd el senkinek hogy érthető és jogos a hozzáállásod,mert ezen változtatni kell.Hangoztatod az őszinteséget,jelen esetben ezzel annyiban vagytok előrébb hogy tudjátok hogy mi a probléma.De jegyezd meg,a párodnak első a kislánya,nem pedig te.A kislány a gyerek,te a felnőtt,viselkedj is felnőttmód,és fogd fel:a gyerek érdekei az elsők,nem a tieid.
2016. nov. 4. 21:57
 15/20 A kérdező kommentje:
Tudod, amelyik nő bànt egy gyereket, soha nem adnèk neki sajàtot... a gyerek semmiről nem tehet..szegènykèm a mi helyzetünkben is az anyja meg az apja faszsàgànak ès meggondolatlansàgànak az âldozata..pontosan ezèrt akarom kiküszöbölni ezt a problèmàt amit most èrzek.. bízom benne hogy sikerülni fog..másrészről az is bennem van hogy vajon a mi közös gyerekünket is fogja így szeretni? Nem egyszerű dolgok ezek... de inkàbb ismerjük be hogy hibàzunk minthogy a gyerek vagy a kapcsolatunk rovására menjen...
2016. nov. 5. 10:20
 16/20 anonim ***** válasza:
Amiket írtam neked (az előző vagyok)nem azért írtam hogy bántsalak,hanem mert magam is voltam hasonló helyzetben ahogy írtam,a kislány anyukájaként,és elevenembe vág az egész.A közös gyermeketeket is éppúgy fogja szeretni mint az elsőszülöttet,ha normális apa.Ez most az a helyzet,amikor küzdened kell a happy end-ért.Ennek kulcsát a pároddal való hatékony kommunikációban látom.Ki kell alakítanod kapcsolatot a kislánnyal is.Ez nagyon jól fog esni a párodnak is ha látja.Családtagod az a gyermek,a párodnak a kislánya és a születendő gyermekednek a testvére.Az ő testvéri kapcsulatuknak is ártani fog,ha a probléma továbbra is fennáll majd.Még egy:biztos vagyok benne hogy a kislány pedig attól fél,hogy az apja jobban fogja szeretni az új babát mint őt.Ezzel is foglalkozni kell,a megnyugtatásával.
2016. nov. 5. 14:36
 17/20 A kérdező kommentje:
Igyekezni fogok..èn sem akarom hogy a gyermekem apa nélkül nőjön fel.. mert a mi családunkban nem volt erre példa.. az én gyerekkorom teljes volt.. szeretném ha én is megtudnám adni a gyermekemnek ugyanezt.. úgyhogy mindent megfogok tenni..csak valahogy rá kell bírnom a páromat hogy ne eröltessen semmit.. ezt magamban kell lerendeznem.. ehhez nekem kell egy pici idő.. de a gyereket nem fogom bántani.. ezt magamban lerendezem.. aztán majd valahogy lesz.. köszönöm a tanácsodat. MEgfogadom! És nagyon sajnálom azt hogy látnod kellett ahogy a gyerekedet "bántja" az a másik nő.. biztos nagyon rossz érzés lehetett.. én nem tudom mit tettem volna a helyedben..
2016. nov. 6. 11:52
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem fizikailag bántotta,hanem lelkileg.Utálta,és ezt éreztette a kislányommal ezer módon.Szerintem beszéljétek meg a pároddal hogy hogyan fogjátok elérni hogy jó kapcsolat alakuljon ki a kislány és közted.Pl.kezdetben csak megöleled amikor a kislány igényli,de mindig az apja mesél neki.Aztán mesélsz 1-2 mesét a kislánynak napközben,de esti mese legyen mindig apáé.Jobb előre megbeszélni a rendszert,és akkor nem adódnak rossz szituációk amikor a kislány ott van.Pl.nem mondja neked a párod hogy na menj mesélni.Vagy leülhetsz vele napközben megnézni egy mesét a tévében.Könnyen meglehet hogy magad is meglepődsz majd,hogy milyen gyorsan megszereted a kislányt.Ha az a terv hogy a pici baba születése után veletek alszik majd a nagy ágyban,akkor a kislányt erre fel kell készíteni már hetekkel korábban,kaphat pl egy klassz nagylányos ágyat,stb.De még a baba születése előtti hetekben kezdjétek el hogy ott alszik.Szívesen,örülök ha tudtam segíteni.
2016. nov. 6. 13:09
 19/20 anonim ***** válasza:
Mi történt azóta kérdező?
2018. jún. 24. 20:56
 20/20 anonim ***** válasza:
Szia kérdező ! Olvasod mèg ezt ? Mi van veletek ?
2022. okt. 11. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!