Mennyire van nálatok rumli otthon?
Ha megyünk valahova, általában rendbe teszik a lakást , hogy szép legyen.
Én másokkal való együttélés során jöttem rá, hogy elég durván rumli közt élnek.
Pl romlott kaja a hűtőben, büdös mosatlan, betét az éjjeli szekrény tetején, a ruha összecsavarodva feldobva a ruhaszárítóra stb.
A legtöbb ember ilyen lakásban lakna?
Én csak arról tudok nyilatkozni, amit eddig láttam.
A legtöbb helyen azért kulturált rend szokott lenni, bármikor mentem.
Nálunk azért jellemzőbb a kupi. Tele van ingósággal és különféle kacatokkal a lakás, amikkel nem tudok mit kezdeni, de anyám se akarja kidobálni. Másrészt van kutya is, aki miatt napi szinten kéne felporszívózni, de hát arra sincs mindig idő.
A hűtőben is szokott romlott penészes kaja lenni, mert alig vagyunk otthon és nem is jellemző hogy otthon együnk.
Ami miatt a legnehezebb kulturált rendet tartani, hogy itthon senkit nem érdekel, hogy néz ki a lakás. Tesómmal és anyával élek együtt, mind a 3-an nők vagyunk, de én meg egyedül kevés vagyok ehhez.
Viszont az ilyen betét és társai legalább nem hevernek szana-szét.
Én megfigyeltem magamon, hogy ha az életem rendben van, akkor jobban rendet tartok, ha valami gondom van, akkor meg hajlamosabb vagyok kupiban élni, mert olyankor a problémám megoldására koncentrálok, és rendet rakni már valahogy nem marad energiám.
Szóval még ha az arcomra nem is ül ki feltétlenül a stressz és jól tudom leplezni mások előtt a gondjaimat, a környezetem árulkodik, ha valami nincs rendben.
Köszönöm. Mindenkit felpontoztam.
Nálam albérlő van az egyik szobában. Egyetemista. Pár napja belenéztem a már egy ideje hűtőben lévő kajás dobozába.. vastagon penészes volt és azóta is ott van.
Nem tudom mit csináljak vele.
Már én szégyellek ilyenekért szólni.
Oké, nálam is szokott rumli lenni, de szerintem nálam nem ilyen rossz a helyzet.
Meg én szeretem pikpakkra takarítani a helyiségeket, aztán nézegetni. Ilyenkor egy-egy morzsát is felveszek a padlóról,hogy az se rontsa az összképet.
Kíváncsi voltam máshol mi lehet otthon.
Írd ki a hűtőre, hogy 2 napja van eltávolítani a romlott ételt a hűtőből és eltakarítani az edényt, különben az edényével együtt a kukában landol. Miért tűrsz el ilyen albérlőt a saját lakásodban?
Bárkinél előfordul, hogy megromlik étel, nálam is volt már, de akkor kidobom, eltakarítom, és nem tartósítom még évszázadokig. Nem vagyok rendmániás, előfordul, hogy összegyűlik a mosogatnivaló (bár akkor is beáztatom mosogatószerrel, hogy legalább ne száradjon rá, ami benne volt), és mint írtam, nekem attól függ, mennyire élek káoszban, hogy én hogy vagyok. Na, de romlott ételt nem tárolok, és a használt betétet is egyből a kukába dobom (nincs esélye máshol landolni, nem is értem, másnak ez miért nem evidens, eleve a WC-n cserélek, és a WC-n pont azért van egy külön kuka - nem nagy tétel -, hogy az ott keletkező szemét azonnal oda kerüljön, és ne kelljen vele végigmenni a lakáson).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!