Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg anyát,...

Hogyan győzzem meg anyát, hogy had kapja egy új telefont?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok, és szeretnék már végre én is egy jó telefont, ami nem lassú, nem fagy le, lehet vele szép fotókat készíteni, rendesen telefonálni és futnak rajta olyan alkalmazások, mint pl. anki.

Jelenleg egy Samsung galaxy ace 2-m van, és konkrétan már semmit nem lehet vele csinálni, percekig kell huzogatnom a az ujjam a kijelzőn, mire felveszi, nem tud képeket készíteni, mert nem nyitja meg a kamerát, a galériát se, és internetezni rajta az felér a lehetetlennel, mert ha valamit megszeretnék nézni, várnom kell kb. 10 percet és akkor talán betölt, utána meg kikapcsol.. Szeretem ezt a telefont, de már elég használhatatlan, és ez így nem jó nekem. A házit is sokszor telefonon küldik, lefotózzuk stb., és én meg nem tudom megnyitni.. Médiából is rengetegszer van olyan házi, hogy fotózni kell a telefonunkkal és mivel nekem nem nyitja meg, már van pár kisegyesem. Mondtam anyának, és azt mondta, talán kapok karácsonyra, csak nézzem ki. Én ki is néztem ezt a telefont: [link] (Huawei P8 lite), de anya szerint egy 63 ezer forintos telefon nem való egy 14 éves kislánynak.. És én ezt teljes mértékben megértem, csak ha már telefont veszünk, szeretnék olyat, ami tetszik, amivel tudok szép fényképeket csinálni (=már másodikos korom óta húzom az eszét azzal, hogy szeretnék egy fényképezőgépet, de nem kaptam, ezért most úgy gondoltam, hogy legyen olyan telefon ami nagyfelbontású képeket tud csinálni, és akkor nem kell fényképezőgép), lehet rajta internetezni (ez azért fontos mert nincs számítógépem, és ha meg akarok nézni valamit a neten akár sulival, akár valami mással kapcsolatban, várnom kell mindig a gépre, és így egyszerűbb lenne) le lehet rá töltetni pl. az ankit (anya gépén fent van, nagyon tetszik, csak a telefonom nem nyitja meg.( És ez nyelvtanulás szempontjából tök hasznos, főleg ha ülök a villamoson és nem csinálok semmit, akkor csak előkapom), le tudok rá tölteni könyveket (az Iliászt pl próbáltam letölteni az Ace 2-re, de hát.. sikertelenül, nincs tárhely, hiába törlök mindent:D) Ez mondjuk nem főszempont, csak anya nem veszi meg nekem, és így egyszerűbb.

Szóval rengetek haszna lenne számomra egy jó telefonnak. Persze biztos facebookoznék is rajta meg egyebek, de kétlem, hogy függővé válnék, mert vannak hobbijaim, jól tanulok (4-es 5-ös), és ha kell tudnék beleadni 10 000 Ft-ot is (az minden zsebpénzem), de anya nem engedi mert szerinte ilyen drága telefon nem való nekem:( Pedig a szobámban is igyekszem rendet tartani, és ügyelni a cuccaimra. És akár fizetném az egészet magamnak, csak kell idő míg pénzt szerzek (majd csak nyáron tudok, addigra már 15 leszek stb. de annyit nem szeretnék várni vele, mert tényleg sokkal könnyebb lenne jópár dolog, egy jól működő készülékkel.) Szerintetek, hogy győzzem meg anyát? Mit mondhatnék még neki? Vagy tényleg nem való nekem ilyen? Csak akkor meg nem értem, hogy a tesóm ennyi idősen miért kapott már ipodot, számítógépet, fényképezőgépet... Vagy esetleg tudtok ajánlani ennél olcsóbb telefonokat, amik megfelelnek az "elvárásaimnak"?

2016. okt. 11. 20:31
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:)

És nem igen szeretnék én sem a Huawei P8 lite-nál lejjebb adni, mert eléggé megtetszett ez a telefon, de haljlandó vagyok a kompromisszumos megoldásra is. (Bár igaz, hogy hosszabb távra tervezem a készülékvásárlást.)

Amúgy tudja, hogy nem működik rendesen a telefonom, már volt is szervízben, és még így is rossz, úgyhogy már hajlik az új teló felé, csak egy jóval alacsonyabb árkategóriában gondolkodik a számomra.. Ami meg nekem nem feltétlen megfelelő.. Lehet, hogy most ez hülyeség, de tényleg egy jó(!) telefont szeretnék akár évekre, nem 2 hónapra, nem ideiglenesen. És ha tudnám, fizetném magamnak, csak 10 ezer forint az össz pénzem, abból nem jön ki.. A nyár meg még messze van:(

Utolsó, köszönöm, hogy megosztottad ezt a történetet, érdekes és tanulságos volt:)

2016. okt. 11. 21:05
 12/15 anonim ***** válasza:

Ha kapsz zsebpénzt, gyűjts, és vegyél magadnak olyat, amilyen tetszik. Nyugi, amit nem akarnak, azt úgysem fogod tudni kiharcolni.

Egyébként a Huawei nem rossz, nekem is Huawei telefonom van, és már több, mint 3 éve hibátlan (miközben ugyanennyi idő alatt volt 2 céges telefonom, ugyanúgy kíméltem azokat is, mint a magánkészülékemet, az egyik tönkrement, a másik pedig képernyőhibás - és nem olcsó készülék, de cég fizeti, úgyhogy nem én választottam).

Mondjuk én eBay-en vettem a magántelefonomat (esetleg te is szétnézhetnél ott), spóroltam 10.000Ft-ot így az itthoni ugyanilyen készülékárakhoz képest, kártyafüggetlen, dual SIM-es, a feltöltőkártyás csomaggal én alapvetően elvagyok, de akár havidíjasra is válthatnék, ha kihasználnám, csak nincs rá szükségem.

2016. okt. 11. 22:28
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszi:) Örülök neki, ha ilyen jól bírja a Huawei, mert nagyon szimpatikus.

Az a baj, hogy zsebpénzt nem kapok, csak kajapénzt, és abból sokkal nehezebb spórolni. Kiszámoltam és 3 hónap alatt tudnék összespórolni 20 ezer forintot. (persze úgy, hogy ha nem eszem sokat:D)

2016. okt. 11. 22:33
 14/15 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy nem ismerjuk a korulmenyeiteket. Lehet hogy egyszeruen nincs most 60e forint neked egy telefonra.
2016. okt. 11. 23:31
 15/15 anonim ***** válasza:

Csak egy ötlet: anyudék megvették neked, ott csücsül a szekrényben, és piszkálnak, hogy lemondj róla, hogy nagyobb legyen a meglepetés?

Ismered a Boribon születésnapja című könyvet? Ott használják ezt a taktikát.

2016. dec. 16. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!