Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért csak az idősebbekkel...

Miért csak az idősebbekkel értem meg magam? 16/L

Figyelt kérdés
Világ életemben mikor barátkozni próbáltam sosem találtam igaz barátot a saját korosztályomban. Egy 22 éves lány a legjobb barátnőm már 3 éve, ami azért elég fura. És az ő baráti társaságát kedvelem inkább. A korombeliek nem is tudom... Mind csak a buliról meg a felszínes dolgokról beszélnek. Szeretnék párkapcsolatot is de az egyetlen ember akibe eddig szerelmes lettem egy 25 éves férfi volt, emiatt nem akartam belekezdeni. Mi a baj velem? Hogy tudnék barátkozni ezáltal kialakítani esetleg egy párkapcsolatot is a közeljövőben? Osztályommal jóban vagyok ismerem őket de senkit sem kedvelek igazán.

2016. okt. 9. 15:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
# 10: Én maradnék a realizmusnál, ha ezt az opciót is lehet választani.
2016. okt. 9. 18:26
 12/18 anonim ***** válasza:
#10: Én a realista optimizmusnál. Nincs semmi szükségem pesszimista szoci proli bullshitre. :D
2016. okt. 9. 18:35
 13/18 anonim ***** válasza:
# 12: Mi az a realista optimizmus? Ha van ilyen, akkor van realista pesszimizmus is?
2016. okt. 9. 18:46
 14/18 anonim ***** válasza:
#Utolsó: Miért ne lenne? Csak az nem progresszív ,hanem beszűkült látókörű.
2016. okt. 9. 19:02
 15/18 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok. :D Valahogy az idősek korosztálya a nekem való. Falunapok volt, segítőként ott voltam. Volt ott egy bácsi, nincs még 60 éves, akit a családom és az egész falu ismer. Itt falun mindenki ismer mindenkit. Tombolázás volt, el kellett mennem vele pakolni. Odamentem hozzá, épp akkor nyertem még 2-szer a tombolán. Visszamegyek, mondom neki: "Képzelje el, eddig már 4-szer nyertem."

Mire ő: "Nem te mondtad reggel, hogy 2 éve 10-ből 5-tel nyertél?"

"De", mondom, "én voltam az."

Erre ő: "Akkor próbálj meg dinnyét nyerni!"

Én: "Azt már nyertem, ott van apám lába előtt, a krumpli mellett." :D

Onnantól barátok lettünk. Nemcsak én, hanem az idősek is keresik az én társaságomat. Aztán a bácsi mindenkinek mondta, hogy milyen karakán gyerek vagyok, azóta is barátok vagyunk. Ennyi. Nem csak te vagy így. Ilyenek vagyunk, és kész. Én óvodás koromban is mindig az óvónővel voltam, vele beszélgettem. Volt egy kedvencem, a Zsuzsa néni, mindenhova mentem utána, még gyűlésekre is elvitt. Az idősek jófejek, akárki akármit is mond.

Nem önsajnáltatásból mondom, de eddig kb.: 3 jó barátom árult el és uszított ok nélkül ellenem mindenkit. Teljesen normálisnak látszódtak. Ezek után miért is lenne kedvem a saját korosztályommal barátkozni?

Egy csaj osztálytársam van. Eleinte ő volt az osztályból a legjobb barátom. Tesiórán röpiztünk, végén fel kellett tekerni a hálót. Elkezdte tekerni, rosszul. Odamentem segíteni neki. Mondtam, nem így kéne tekerni, de ne is kérdezzétek, miért, segítettem neki sz@rul feltekerni a hálót. Ezután észrevették a többiek, hogy rosszul van feltekerve. Én elkezdtem kibogozni, a csaj arrébb ment, le se sz@rt, pedig ketten rontottuk el. Én viszont magamra hárítottam a teljes felelősséget, csak hogy ne utálják meg a többiek, így rám bukott ki az osztály, ráadásul a tanár feleslegesen ottmarasztalt mindenkit, amíg nem végeztünk, így mindenki lekéste a buszt/vonatot. ÉS MI VOLT EZÉRT A HÁLA? Az, hogy ellenem fordult és mindenkit uszít ellenem, haverommal se tudok beszélni, mert mindig ott van ez a barom. Ilyen ez a korosztály.

De vannak még tanulságos történeteim, ha akarod, beszélgethetünk. :D

16 / F vagyok. :D

2016. okt. 10. 15:09
 16/18 anonim ***** válasza:
Itt sok korombéli gondolja azt, hogy ez a korosztály nagyon rossz, stb... Először is azt mondanám, hogy ne csak a rosszat keressétek, mert akkor azt találjátok. Az oké, hogy jól kijöttök az idősekkel, de ők sem tartanak örökké, nektek meg ebben a korban kell élnetek, más feladatokkal, és gondolom nem egy idős ismerősötökkel akartok családot alapítani (uhhh...), már ha akartok. Nekem nincs túl sok idős ismerősöm, de én sokszor az ellentétét veszem észre, amit mondanak egyesek. Rengeteg idős elfásult (gondolom régen sokat dolgoztak), futnak a villamos után (gyorsabban, mint pár jó futó oszt. társam), aztán helyet követelnek, mert "nekik fáj a lábuk", rámennek a banyatankkal az ember lábára, péntek-szombaton elözönlik a piacot, és ott szintén fellöknek... Igaz, én Budapesten élek, ahol az emberek amúgy sem szoktak táncolni az örömtől (főleg reggel... ), egy faluban ez persze, hogy más. De eddig, ami faluhelyen voltam, a fiatalok ugyanúgy szeretettel fogadtak minket, és a különféle rendezvényeken csak úgy tolták a kaját, igaz veszteséges, de legyen nagy ünnep. Rossz környezetben éltek szerintem. Tulajdonképpen mi a bajotok? Sok a felszínes ember, díszπcsa, vagy a menőző idióták, esetleg pletykálkodók? Idősek közül is vannak ilyenek, találkoztam is párral. Nagyon nagy baj, ha csak a rosszat veszitek észre embertársaitokban. De nektek is igazatok van valahol. Az ember a tapasztalatai szerint ítél. Pl. nekem, és a családnak elég sok kárt/problémát okoztak/okoznak még mindig a cigók. Előítéletes vagyok velük, egy kifejezetten normálissal sem találkoztam soha. Nekem is problémáim vannak ezzel a mai napi világgal, de nem a fiatalok. A rohadt konzumer világ a bajom. 2,5 év után, a gari lejárta után pár hónappal minden előjel nélkül megdöglött a régi asus k53s laptopom, de előtte töltőt cserélhettem rajta 10 ezerért. Utána halt meg. >< -_- És nemrég szereztem egy 8 éves hp elitebookot, tökéletesen működik, megérte megvennem. Vagy egy hűtős sztori? Tökéletesen üzemel az öreg zanussi lehel hűtőnk lassan 20 éve 0-24, rozsdás is már (le kéne már kezelni, meg újrafesteni, annyira nem vészesen rozsdás szerencsére), de üzemszünete csak takarításokkor volt eddig. Ellenben ismerősömék 2 éves hűtője mehet a kukába, persze gari semmit sem ér... Szóval nekem az anyagminőség a legnagyobb problémám, nem az emberek.
2016. okt. 10. 21:52
 17/18 anonim ***** válasza:
#16 Ja, és 16f, ezt kifelejtettem.
2016. okt. 10. 21:54
 18/18 anonim ***** válasza:

nem a korosztály számít, hanem az emberi minőség, jellem, intellektuális tartalom. a fiatalabbak és az idősebbek közt ugyanúgy vannak jobb/rosszabb tulajdonságúak. az emberek nem attól olyan jók/rosszak, mert fiatalok/öregek. sőt ugyanez igaz szem-, haj-, bőrszínre, vallásra, pártállásra, lakhelyre, munkahelyre, zenei- és egyéb ízlésre, stb.

ne skatulyákban és cimkékben gondokodjatok, ne nagy csoportok gyűjtő fogalmai alapján akarjatok egyes embereket megítélni és ne egyes emberek tulajdonságaival azonosítsatok egész embercsoportokat! az egyes embereket és azok tulajdonságait nézzétek és olyan tulajdonságú embereket keressetek, akikkel jól kijöttök. (de ez a jelen példában nem a kor, hanem az érdeklődési kör, ízlés, témák, stb.)

2016. okt. 14. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!