Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Fiatalok! Titeket ez nem...

Fiatalok! Titeket ez nem bosszant?

Figyelt kérdés

Nem akarok bőszíteni senkit, csak kíváncsi vagyok, hogy a saját korosztályom mit gondol.

A családalapításról lenne szó.

Én egy 20 éves lány vagyok, 4 éve van kapcsolatom, van egy érettségim és szakmát is tanultam. Mindketten dolgozunk de feleannyi pénzért amennyiért hajtjuk magunkat. Persze tudom, hogy ezzel mindenki így van manapság. Mindketten szeretnénk már gyereket, mondhatni ez a közös célunk. Ő idősebb nálam szóval korban van, én meg mindig is fiatalon szerettem volna gyereket vállalni, körülbelül 20 éves korom körül de úgy látszik, hogy lassan lemondhatok erről a drága jó országunk, kormányunk miatt, bár nem szeretnék most politizálni.

Sokszor azon gondolkozom, hogy rossz korban születettem, alsó hangon 40-50 évvel hamarabb kellett volna és most nem lenne ilyen problémám. Egyikünk sem akar külföldre menni de nem tudom mikor fogunk eljutni arra a szintre, hogy gyereket vállalhassunk. Nem várok arra, hogy mindenünk legyen meg mert értelemszerűen mindig lesz valami amire az embernek szüksége lesz. Csak tudjak megfelelő körülményeket teremteni. Ha én otthagyom a munkahelyemet akkor megint bajban vagyunk mert a párom 150 ezer forintos fizetéséből meg abból a pár 10 ezer forintos pótlékból amit gyerek után lehet kapni nem lehet eltartani 3 embert. Pedig nem élünk nagy lábon, sőt.

Nekem nincsenek olyan vágyaim, hogy gazdag legyek, nagy házam legyen, űrhajós legyek... egyszerűen csak anya akarok lenni. És baromira idegesít, hogy egyszerűen nem tehetem meg ha nem akarok nyomorogni. Pedig ez lenne a világ egyik legtermészetesebb dolga.

Kérlek csak akkor válaszolj ha hozzám hasonlóan te is gyereket szeretnél (esetleg már van) és nagyjából velem egykorú vagy :)

2016. okt. 2. 23:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%
#10 bármikor meg tudnám csinálni ezeket, nem egy nagy tudomány egyik sem. Csak bizonyos értelmi képesség alatt számít annak ;)
2016. okt. 3. 15:49
 12/12 anonim ***** válasza:

Kedves mérnök! Én is diplomás leszek hamarosan, de megnézem mikor csinálsz egy jobb hegesztési varratot, mint egy jól képzett szakember. Mert az, hogy tudod az elvét, meg elképzeled hogy kell, az más, mint a kivitelezés.

Vagy megnézném, te magasnyomású tartályokat hogy hegesztenél. Gázzal, nem? ;)

Maradj inkább csöndben. Valszeg szakbarbár lehetsz, nem mérnök.

2016. okt. 3. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!