Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Fiatalok! Titeket ez nem...

Fiatalok! Titeket ez nem bosszant?

Figyelt kérdés

Nem akarok bőszíteni senkit, csak kíváncsi vagyok, hogy a saját korosztályom mit gondol.

A családalapításról lenne szó.

Én egy 20 éves lány vagyok, 4 éve van kapcsolatom, van egy érettségim és szakmát is tanultam. Mindketten dolgozunk de feleannyi pénzért amennyiért hajtjuk magunkat. Persze tudom, hogy ezzel mindenki így van manapság. Mindketten szeretnénk már gyereket, mondhatni ez a közös célunk. Ő idősebb nálam szóval korban van, én meg mindig is fiatalon szerettem volna gyereket vállalni, körülbelül 20 éves korom körül de úgy látszik, hogy lassan lemondhatok erről a drága jó országunk, kormányunk miatt, bár nem szeretnék most politizálni.

Sokszor azon gondolkozom, hogy rossz korban születettem, alsó hangon 40-50 évvel hamarabb kellett volna és most nem lenne ilyen problémám. Egyikünk sem akar külföldre menni de nem tudom mikor fogunk eljutni arra a szintre, hogy gyereket vállalhassunk. Nem várok arra, hogy mindenünk legyen meg mert értelemszerűen mindig lesz valami amire az embernek szüksége lesz. Csak tudjak megfelelő körülményeket teremteni. Ha én otthagyom a munkahelyemet akkor megint bajban vagyunk mert a párom 150 ezer forintos fizetéséből meg abból a pár 10 ezer forintos pótlékból amit gyerek után lehet kapni nem lehet eltartani 3 embert. Pedig nem élünk nagy lábon, sőt.

Nekem nincsenek olyan vágyaim, hogy gazdag legyek, nagy házam legyen, űrhajós legyek... egyszerűen csak anya akarok lenni. És baromira idegesít, hogy egyszerűen nem tehetem meg ha nem akarok nyomorogni. Pedig ez lenne a világ egyik legtermészetesebb dolga.

Kérlek csak akkor válaszolj ha hozzám hasonlóan te is gyereket szeretnél (esetleg már van) és nagyjából velem egykorú vagy :)

2016. okt. 2. 23:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
19%
Tetszett volna tanulni, nem pedig valami hülye szakmát tanulni és lenne rögtön normális fizetés. Nekem a kezdőfizetésem nettó 300. Mondjuk én két mérnöki diplomát szereztem, nem a gyerekcsináláson járt az agyam. Most már járhat azon, mert el tudom tartani. Gondolom 0%-os lesz a válaszom, de nem hat meg ;)
2016. okt. 2. 23:09
 2/12 A kérdező kommentje:
Ne bántásból, de ha diplomád van akkor gyakorolj egy kis szövegértést is (utolsó mondat).
2016. okt. 2. 23:13
 3/12 anonim ***** válasza:

Szóval ,ha jól értem...

A kérdés az ,hogy bosszant e engem az ,hogy nem tudunk gyereket vállalni ebbe az országba a gazdaság miatt?

Igen ,kibāszottul.

Bár ebbe az év tízedbe biztos nem fog gyerekem születni. Se a következőbe (2020-as évek). Majd a 2030-ba. ;)

De kb. 70% ,hogy nem itt.

2016. okt. 2. 23:14
 4/12 A kérdező kommentje:

Igen, ez a kérdés :D

Kifejtős, elmélkedős kedvemben vagyok csak közben álmos is vagyok és lehet, hogy nem sikerült úgy megfogalmaznom ahogy akartam :)

2016. okt. 2. 23:16
 5/12 anonim ***** válasza:

de miért hagynád ott a munkahelyed?

terhes leszel,ha legalább 1 éve vagy a melóhelyen bejelentve akkor elmész beteg állományba miután kiderült és kapod a fizud majdnem 100%át a gyerek 2 éves koráig,plusz a terhesség alatt,erre jön még rá az a 10en pár ezer havonta.

2016. okt. 2. 23:27
 6/12 anonim ***** válasza:
Én már lemondtam a gyerekről, és egy jó 10-essel idősebb vagyok nálad. De neked legalább van stabil párkapcsolatod, és idővel még változhat a helyzet, nekem semmi nem stabil. Mióta dolgozol egyébként?
2016. okt. 2. 23:40
 7/12 anonim ***** válasza:
Ezt egyébként ajánlom: [link]
2016. okt. 2. 23:42
 8/12 anonim ***** válasza:

Mi is ugyanígy vagyunk a barátnőmmel énén olyan 20-25 éves korom körül szerettem volna apa lenni, de a barátnőm már jó 20-22 éves korára akart már legalább egy gyereket. Persze a barátnőm 2 évvel idősebb mint én, ő most lesz 26 éves én meg 24 vagyok. Már közel 3 éve vagyunk együtt, de mi sem dőzsölünk a pénzbe. Mi az én szüleimnél élünk, pont azért mert nagy a ház, elférünk, édesanyámat sokat is kellett ápolni szóval volt is rá okunk. Spórolás miatt is nagyobb előnyünkre szolgált mert albérlet sem egy hosszútávú megoldás, a barátnőm eléggé ráfázott ezekre. A barátnőm nettó 150 ezer körül keres, plusz néha jön még rá 10-15 ezer forint pluszba de meg is dolgozik érte keményen. Én nekem közelít a fizetésem a nettó 200 ezerhez, de annak ára van 3 műszakba ráadásul folyamatosba járok hol 4 nap munka után vagyok otthon 1-2 napot hol 5 nap munka és 1 nap pihenő hol 6 nap munka és 2 nap pihenő, esetleg nagy ritkán 3 pihenőm van. A hétvégi műszakjaim akár délelőtt, akár éjszaka, vagy délután az legalább jó mert akkor szinte csak bent kell lennem és elég jól fizet, de mégse annyit amilyen áron mi ott vagyunk. Alapból veszélyes üzembe dolgozunk, nagyon komoly vegyipari munkát végzünk, aminek a veszélye az ami nagy. Kevesen is vagyunk hiába biztos, jó állás, nem igazán tolonganak, sok tanuló jár hozzánk gyakorlatra, de az egész gyáron belül maximum 3 an jönnek ide, pedig felvétel nálunk is van folyamatosan. Már végzettség nélkülieket is vennének fel minimum érettségivel de így se viszik tolonganak. Amikor hétvégén vagyunk bent hárman egy csoportba akkor sokszor kell áthívni valakit a másik csoportból hogy besegítsen mert van amikor 3 gyártásunk is van amire hárman kevesek vagyunk mert egy gyártásra minimum kettő ember kell. Lényegében a barátnőmmel mi már jól berendezkedtünk a szülői házunkban, lényegében eldöntöttük hogy nekünk előnyös az ottlét mert saját házat, lakást úgysem tudunk megvenni, hitelt nem merünk vállalni, albérletbe meg barátnőm nem akar menni. Ő szülei messze laknak, nem érné meg odáig menni. Nekem saját autó volt minden vágyam, ezt megbírtam magamnak teremteni, meg kell is az autó. A barátnőm örökölt egyet, a jogsit is lassan megszerzi hozzá. Mi is szeretnénk gyereket, de tudjuk hogy mi a valóság, ezért nem is erőltetjük mert hatalmas felelősség. Nem egy kollégám vállalta a gyereket olyan is van aki 38 évesen vállalta új élettársával és rajta kívül két nagyobb gyereke is van. Ő szenved anyagilag már külföldre akar menni dolgozni annyira padlón vannak a gyerek miatt sajnos. Meg a kollégám is 28 éves van egy közel 1 éves kislánya, és bizony mondja hogy a pénzének annyi mióta gyerekük van és a tartalékuk is kezd fogyni. Én mennék külföldre de a barátnőm nem akar, és azt se hogy itt hagyjam őt egyedül, meg ugye a munkahelyem mégis legjobb a környéken a körülményekhez képest nagyon nem panaszkodhatok, de ha otthagyom akkor nagyon nehezen kerülhetek vissza. Nekem ennyiből is nagyon erősen meg kell gondoljam mihez kezdjek, de ez sem állapot. Mi egyenlőre jegeljük a gyerek témát, én úgy látom ez a legjobb mert a barátnőmmel tovább tudunk spórolni. Esküvő is nagy álmunk de az sem 20 Ft, az eljegyzés már több mint 1 éve megvolt de az esküvő időpontjáról sem döntöttünk még, tudatosan. Én nekem se az a vágyam hogy dús gazdag legyek és ússzak a pénzbe, egyszerűen annyit szeretnék hogy legyen hol laknom, legyen mit ennem, tudjak mivel közlekedni, és ugyan ezeket a családomnak is tudjam biztosítani nyugodtan. De egyenlőre nálunk is nagy kérdőjel sok minden. A barátnőm is most teper a munkahelyén mert esélyes hogy feljebb léphet üzletvezető helyettesnek, de akár üzletvezető is lehet, az meg jó pénzt ad érte, és több előnye lenne, de annál nagyobb a felelősség és a bent lét. Neki emiatt is jegelnie kell a gyerek vállalást mert azért mégsem lehet egyikről a másikra. Persze nem dől össze a világ ha becsúszna csak akkor nehezebb lesz előrébb haladni. Nálam az előrelépési lehetőség egyenlőre nincs kilátásba ami miatt többször vagyok frusztrált hogy csak egy helybe toporgok. Hiába voltam 2 hétig ideiglenesen csoportvezető mert a helyettesünk is lebetegedett a másik részről meg csak úgy nem jöhetett át akárki, meg azokat a gyártásokat amik akkor futottak én ismertem a legjobban, ezért is neveztek ki annak. Megvoltam dicsérve hogy jól csináltam mindent, tehát nyoma is van, de mégsem akarnak feljebb léptetni.

Teljesen átérzem a helyzeted/helyzetetek, de sajnos nem lehet mit csinálni.

2016. okt. 3. 00:00
 9/12 anonim ***** válasza:

Sajnos ez van. :)

En is de semmi sem bosszant. Az esszerutlen.

2016. okt. 3. 01:54
 10/12 anonim ***** válasza:

szóval az aki nem lett diplomás mérnök az dögöljön meg és ne is szaporodjon? Se a pékek, se a kőművesek, se a vízszerelők, se a csatornázók, se az ácsok, se a cukrászok, se a szakácsok, se a pincérek, se az eladók.

Kérdésem, hogyha ezek az emberek nem léteznének, mert a te szemedben mindegyik szemét, hulladék, akkor a te mérnöki munkádat mégis ki végezné el? Mert gondolom te nem állsz be a melósok közé habarcsot keverni, vagy csövet fektetni esetleg festeni....

Egy provokáló f**kalap vagy te, nem mérnök!

2016. okt. 3. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!