Miért sértődnek meg sokan az egyes népekről, rendőrökről, szőke nőkről (satöbbi) szóló vicceken?
Ha te lennél zsidó, kommunista vagy náci, akkor is így éreznél? Akkor is imádnál viccelődni, te eléggé liberális ember?
Nekem az is fáj, ha külföldiek azt mondják, hogy a magyarok lopnak. Ez általánosítás, én nem lopok, de mivel magyar vagyok, nagyon rosszul esik!
Ja: és nem vagyok szőke nő, rendőr, zsidó, kommunista vagy náci, sőt jól fejlett humorérzékem van...
Szerintem arról lehet szó, hogy egy rendőr valszeg az összes rendőrviccet hallotta már, és ami eleinte vicces, az ötödszörre már unalmas, ötvenedszerre meg irritáló.
Ez nem csak a klasszikus vicctípusokkal van így (rendőr, zsidó, szőkenő). Egy ismerősöm a Bugyi nevű faluban lakik. Nem, nem tudsz olyan poént kitalálni, amit ne hallott volna ezerszer.
Egy másik ismerősöm kötőjeles nevet adott a kislányának. Kb. mind a hetven rokon elsütötte a poént, hogy "és ha egy másik kötőjelessel házasodik össze, akkor a gyereküknek négy neve lesz?" (Nem az a baj, hogy nem ismerték a törvényt ezzel kapcsolatban, hanem hogy egyik se a válaszra volt kíváncsi, mind a hetven azt várta, hogy majd hú de röhögnek ezen a nagyon eredeti poénon, és már előre vihogott, amihez várta, hogy ők is csatlakozzanak.)
Ja, én meg bölcsész vagyok, és ha tudod valami olyan módon variálni a mekis témát, amit még nem hallottam, azon tudok röhögni, de elég kreatívnak kell hozzá lenned :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!