Feministák! Mit gondoltok erről a kijelentésről?
"A feminizmus lényege a nők egyenjogúságáért való harc. Amelyik feminista a férfiakkal szemben tesz általánosító megjegyzést, az igazából szimplán férfigyűlölő, csak hangzatosabbnak tűnik, ha feministának nevezi magát."
Egy itteni kérdésre érkezett ez a válasz, és 100%-osan egyetértek vele. Én teljes mértékben támogatom az egyenjogúságot, de gusztustalannak tartom, hogy egyes magukat feministának nevező emberek, akik elméletileg az egyenjogúságért küzdenek, rendszeresen pocskondiázzák a férfiakat, és plusz jogokat akarnak a nőket.
# 12: Mi köze ennek az egyenJOGÚSÁGhoz? Joga van bárkinek feljelenteni valakit szexuális zaklatásért.
Az meg, hogy valaki nem mer szólni, nem csak nőkkel lehet ugyanúgy megtörténhet, hogy egy nő molesztál egy férfit, aki nem mer szólni, mondjuk mert tudja, hogy egyes idióták kiröhögnék őt.
Ha már eldöntötted, mi van, miért tetted fel a kérdést?
Az, hogy valamihez jogod van elméletileg, nem jelenti azt, hogy a gyakorlatban is megvalósul. Pl. kétlem, hogy valamilyen törvényben szerepel az "amíg vér nem folyik" de tudjuk, hogy így van. Ahogy nem szabadna megkérdezni állásinterjún, hogy mikor tervezel gyereket, de mégis megteszik.
# 15: Bocs, de a NANE egy férfigyűlölő szervezet. Ahogy nőgyűlölő oldalakat, szervezeteket is próbálok ignorálni (pl. volt az a Huffnágel Pista), úgy a férfigyűlöletet is elfogadhatatlannak tartom.
Térjünk vissza a kérdésre, mert az ez volt: Feminista-e, aki a férfiakra általánosító megjegyzéseket tesz?
11-es, nem én írtam a könyves példát, nem is vagyok vallásos, de szerintem az előző nem úgy gondolta, hogy hisz Noéban, hanem hogy szerinte logikus a dolog. A Game of Thrones-t is vehetnénk példának, ha logikusan el lenne benne magyarázva valami, és az nagyon jól szemléltetne valamit.
Nme olvastam, nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!