Külső alapján meg lehet állapítani valakiről, hogy egyetemet végzett ember-e?
Regisztráltam egy társkeresőre, és csak a kép alapján a férfiakról szinte mindig meg tudom mondani, hogy ő egyetemi végzettségű vagy csak középiskolai. Utána ha rámegyek az adatlapjukra, a legtöbbször be is igazolódik a sejtésem.
Miért van ekkora különbség a kinézetükben?
Nekem régen volt egy ilyen társkeresős randim.
Kinézetre átlagos szimpi pasas. Adatlap szerint egyetemet végzett.
Majd a a randin akkora tahó volt, hogy jajj és eldicsekedett vele, hogy még a középsulit se fejezte be.
NEM, nem lehet megállapítani maximum tippelni.
Nyilván ránézésre néha be lehet lőni ha valaki hanyag, műveletlen de pontosan nem.
Én például a gimnáziumot sem fejeztem be, mégis autodidakta módon programozó lettem, átlag fölött keresek, csapatvezető vagyok, üzleti tárgyalásokon veszek részt és senki nem gondolja, hogy még érettségim sincs.
Viszont, ha valahol szóba kerül akkor elég ciki megmondani az igazat.
Nyilván bánom, hogy akkoriban nem fejeztem be, most már bár nincs rá szükségem de büszkén mondhatnám, hogy van végzettségem.. :)
Nem hogy a kinézet de még a kompetencia és intelligencia alapján se tudod megállapítani a végzettségüket.
Alany#1: Épp ma reggel beszéltem apámmal aki biológia tanár, másik biosz tanár kollégája nincs vele tisztában, hogy egypetéjű ikrek nem lehetnek különböző neműek.
Alany#2: Gimis matektanár, néz mint a propán mikor megemlítek valamit a végtelenül kicsi számokkal kapcsolatban, hogy olyan nincs mikor de, van, vagy nekiáll vitatkozni, hogy a 0 az igenis pozitív.
Alany#3: Angol tanár 1,2,3 rendszeresen megkérdezi, hogy angolul beszélő országokban gyakran használt szavak mit jelentenek.
Alany#4: Nővérem 2 diplomával előbb hisz a franc tudja milyen ótvar mocsok magazinok hangzatos főcímeinek, hogy a videójátékok agresszívvá tesznek mint a pártucat, nemzetközileg elismert peer reviewed tanulmánynak, hogy ló****t.
És ezek csak az én hétköznapjaimból és azok közöl is csak azok akik hirtelen eszembe jutottak.
Gondolj bele, hogyan lehetne azt látni valakin, hogy mennyire intelligens vagy mennyire mély a megértése egy témában? Azt lehet látni, hogy ő mennyire isteníti magát. Persze, hogy átlagban akiknek van hú diplomájuk azok többet fognak magukról gondolni, elvégre a diploma magában kb. arra jó oszt kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!