Hallottam, hogy az ember otthon saját maga meg tudja állapítani, hogy a vizeletében van-e genny-hogyan?
Figyelt kérdés
2015. okt. 11. 10:21
1/8 anonim válasza:
Egyszerű:
1. elmész orvoshoz, elküld laborvizsgálatra
2. elmész a laborba, pisilsz a pohárba, leadod
3. meg vizsgálják a hozzáértők, profi műszerekkel
4. elírják az eredményt és elküldik Neked
5. A megérkezett laborleletből OTTHON, SAJÁT MAGAD MEGÁLLÍPÍTOD, HOGY A VIZELETEDBEN VAN-E GENNY ?!
2/8 anonim válasza:
nem elírják, hanem leírják.
Nem tudják elírni.
3/8 A kérdező kommentje:
Kösz,de nem erre gondoltam,volt ilyen hólyagtükrözés után,3 hétig nem tudták az orvosok miért vagyok lázas?!Majd a vérvételen egyik ápolónő szólt,hogy "Illene"a háziorvosnak kitenyésztettni a vizeletet,így sikerült nagy nehezen,de itthon is meg lehet állapítani és ezt nem tudom miképpen???
2015. okt. 11. 11:55
4/8 anonim válasza:
Kicsit összekeveredtél, a genny az halott bacilusok és falósejtek konglomerátuma. Kitenyészteni az élő sejteket lehet. Továbbra is állítom , hogy inkább orvoshoz menj, de Gógel a barátom:
5/8 A kérdező kommentje:
Természetesen elmegyek!-köszönöm a felvilágosítást,de ennek ellenére érdekel az otthoni mikéntje!
2015. okt. 11. 12:43
6/8 anonim válasza:
Ha tudsz szerezni kálium-hidroxidot meg kémcsövet, akkor nem nehéz. Fogsz egy kémcsövet (vagy valamilyen más vékony üvegedényt), teszel bele vizeletet, kb. feléig, hozzáöntesz egy kevés KOH-oldatot, majd megrázod. A rázástól buborékok keletkeznek. Ha ezek gyorsan szállnak fel, nincs genny a vizeletben. Ha viszont lassan vagy nem szállnak fel, a vizelet gennyet tartalmaz. A fenti próbát használja a háziorvos is tájékozódó vizsgálatra, Donné-próba a neve.
7/8 anonim válasza:
"Ha tudsz szerezni kálium-hidroxidot meg kémcsövet, akkor nem nehéz." - KOH nagyon sok helyen kapható. Vegyszerboltokon túl bioboltokban is, mert a házi tisztítószerek egyik fő alapanyaga.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2015. okt. 11. 15:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!