Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek lehet-e olyat...

Szerintetek lehet-e olyat mondani, hogy azok akik X zenét (filmet, könyvet stb. ) szeretnek, azok értelmesebbek, intellektuálisabbak, mélyebb érzésűek, mint akik Y-t?

Figyelt kérdés

Hangsúlyozom, általában, nem azt jelenti, hogy nincs kivétel.

Szóval az a kérdés, hogy igaz-e, hogy a bizonyos zenéket (filmeket, könyveket stb.) kedvelő emberek általában mondjuk mélyebb érzésűek, mint akik egy másik bizonyos zenéért (...) vannak oda.

Szerintem amúgy igaz, de láttam egy kérdést, ahol szóba jött ez, és aki azt állította, amit én, kb. elküldték az anyjába.

2016. szept. 3. 22:10
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
# 26-30: Igen, nagyjából egyetértünk. Nem mondom, hogy a rockerek okosabbak, mint a rapet kedvelők, vagy fordítva, hanem azt mondom, hogy az igényes műveket kedvelők általában intelligensebbek, mint az igénytelen műveket kedvelők. És a Gagyi mamis példád nagyon jó példa erre.
2016. szept. 4. 14:12
 32/40 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy a Back to the Future-t valaki a rossz filmek közt emlegeti, én csak jót hallottam róla.
2016. szept. 4. 14:14
 33/40 anonim ***** válasza:

Oké, akkor egyetértünk. Bocs a sok külön kommentért. :)

Még egy dolog. Pl. van egy szintén rocker barátnőm, aki nem érti, miért szeretek egyes zenéket. Neki szinte csak a zenei tudás fontos egy dalban vagy az énekhang. Nekem a szöveg is fontos, 3 idegen nyelven beszélek, és idegesít is, ha olyan zenét hallgatok, amit nem értek. van olyan énekes, pl. Nate Ruess, akinek sokszor hamis vagy gyengébb a hangja, de nagyon jók a szövegei (szerintem). Sokszor a stílusa nem is tetszik, de a jó szöveg velem megszeretteti az eleve nem tetsző zenét is. Vagy ott van darren hayes aki sokak szerint egy nyálas meleg pasi, nem is értik sokan, hogy szeretem, mikor másmilyeneket szoktam hallgatni, de szintén baromi jó szövegeket ír, lásd pl. Words című dala.

2016. szept. 4. 14:23
 34/40 anonim ***** válasza:
Ha úgy vesszük, hogy minden műfajnak megvannak a maga minőségi alkotói és kontárai, akkor van igazság a kérdésben (függetlenül attól, mennyire ismertek, mert én ismertem olyan zseniális zenészt is személyesen, akinek egyszerűen csak nem volt lehetősége ismertté válni, mert nem volt meg hozzá az a kapcsolatrendszere és tőkéje, és ugyanígy ismertek között is van, akire azt lehet mondani, hogy inkább választott volna más szakmát, csak ne azt, amit csinál). Viszont műfajra semmiképpen sem bontanám, semmilyen vonatkozásban, sem könyv, sem film, sem színpadi alkotás, sem zene... stb. Mert a minőség műfajfüggetlen. Rossz műfaj nem létezik, akkor sem, ha valaki valamelyiket kevésbé kedveli, viszont kontár az van, és napjainkban futószalagon jönnek az ilyen kontárok. :-)
2016. szept. 4. 15:23
 35/40 A kérdező kommentje:

# 34: Én se szeretném műfajra bontani. Lehet, hogy az alapján is lehet valamit sejteni egy emberről - néhány kutatás ezt mondja -, de ebben nem vagyok biztos.

Úgy gondoltam, ahogy te: nem mindegy, hogy az adott műfajon belül egy kontárt vagy egy autentikust művészt szeret valaki.

2016. szept. 4. 15:26
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
33-as vagyok. szerintem az ilyen kutatások nem veszik figyelembe a többféle típusú intelligenciát. mai napig sokan hiszik, hogy aki matekból jó, az okosabb, mint aki nyelvekből jó.
2016. szept. 4. 17:24
 37/40 anonim ***** válasza:

Sajnos sokan vannak. Ha visszagondolok, a barátságaim azért értek véget, mert lenéztek. Aztán egy darabig megjátszottam magam, de mentálisan annyira kimerültem abban, hogy mást adok, mint aki természetesen vagyok, hogy a nap végén csak bőgni lett volna kedvem.

Engem az érdekel, vannak-e nem ítélkezős emberek manapság, vagy fogadjam el a magányt.

2016. szept. 12. 21:56
 38/40 A kérdező kommentje:
# 37: No, álljunk meg! Én se tartom jónak, ha valakit piszkálnak, szívatnak az ízlése miatt, én nem mondtam, hogy ezt kell tenni. Könnyebben barátkozom egy X ízlésű emberrel, de nem piszkálnék senkit azért, mert Y ízlése van. Úgyhogy sajnálom, ha emiatt bántottak.
2016. szept. 12. 22:03
 39/40 anonim ***** válasza:

Kinek mi a jó ízlés.

Szvsz nincs igazad, én magam szeretem a tucatzenéket- és filmeket, valamint a ponyvaregényeket is, ennek ellenére értelmesnek gondolom magam, úgy gondolom sok téren igen tájékozott vagyok, valamint az egyik kedvenc témám a genetika, amiről a ponyvaregények mellett szintén elég sokat olvasok, és ezzel is szeretnék a későbbiekben foglalkozni orvosként. Nem hiszem, hogy baj lenne az ízlésemmel, egyszerűen jó néha "kikapcsolni az agyamat", és valami komolytalannal foglalkozni, ami mellett ellazulhatok.

Egyébként emellett én mondjuk a komolyzenét is szeretem, zongoráztam is jó pár évig. Középsulisként matek- és fizikatanulás mellett mindig komolyzenét hallgattam. :D

Azokat az embereket pedig egyszerűen nem értem, akik erővel próbálnak egyedinek tűnni, és piedesztálra emelik saját magukat a "különcségük" miatt, ami náluk sokszor valóban kimerül annyiban, hogy más zenéket hallgatnak, és ennyi... Másokat pedig lenéznek emiatt. Pedig egyszerűen csak fel kellene fogni, hogy mindenkinek más az ízlése és kész. Nem emiatt lesz okos vagy éppen hülye valaki, még ha csak általános igazságot keresel akkor sem.

Ráadásul egy tipikus tinifilmmel (HSM) dobálózni... Hát na :D Nem ismerek felnőttet, aki látta volna, pláne szeretné. Aki meg látta is fiatalként, nem jelenti azt, hogy 50 évesen is tinifilmeket fog nézni, kamaszoknál meg azért szerintem még nagyon korai kiforrott ízlésről beszélni.

2016. szept. 13. 15:50
 40/40 anonim ***** válasza:

Szélsőséges esetekben lehet.

Tehát valaki csakis kizárólag egy -egy irányzatra orientálódik akkor lehet. Viszont ez is csak a felszín, mert lehet kívülre azt mutatja, hogy milyen kemény, rock-metálos, de belül viszont ugyanúgy egy érző lény, aki időnként titokban megnéz egy romantikus filmet is.

2017. ápr. 17. 16:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!