Szerintetek lehet-e olyat mondani, hogy azok akik X zenét (filmet, könyvet stb. ) szeretnek, azok értelmesebbek, intellektuálisabbak, mélyebb érzésűek, mint akik Y-t?
Hangsúlyozom, általában, nem azt jelenti, hogy nincs kivétel.
Szóval az a kérdés, hogy igaz-e, hogy a bizonyos zenéket (filmeket, könyveket stb.) kedvelő emberek általában mondjuk mélyebb érzésűek, mint akik egy másik bizonyos zenéért (...) vannak oda.
Szerintem amúgy igaz, de láttam egy kérdést, ahol szóba jött ez, és aki azt állította, amit én, kb. elküldték az anyjába.
Nagy igazsag van a kérdésdben/állításodban (hisz te ezt nem csak kéred, hanem vallod is)
Melyik volt az a hasonló kérdés?
Te mit szeretsz?
# 11:
Radiohead - zene
Apró titkok - film
A Pál utcai fiúk - könyv
De tudnék többet is írni.
# 11: A kérdést hirtelen nem találom, de ha meglesz, átküldöm.
# 14: Ritka az olyan ember, aki konkrétan ezt a 2 filmet szereti (mindkettőt), de ha van is, az nem zárja ki azt, hogy igaz legyen, hogy általában a Mechanikus narancs kedvelői intellektuálisabbak.
Mondjuk a HSM-t pont nem láttam, de egy Step Up-ot igen, hasonló, A Clockwork Orange-ot is.
Ki vagy te, milyen teszt alapján mondod, hogy értelmesebb, aki azt szereti? Mondom, van valahol valami sznob lista, ahol az Amerikai szépség a vezető, hogy ha tetszik a film, amiben a középkorú faszi meg akar dugni egy tinilányt, akkor te vagy az abszolút művészlélek.
Azt vallom, inkább nézze meg valaki a HSM-t úgy, hogy ŐSZINTÉN érdekli, minthogy egy kis megjátszós nyomorék legyen, aki elnyomja amit szeret, és eljátssza, hogy tetszik neki az, ami nem is.
Tudom, mert én is állandóan görcsöltem, hogy a hozzád hasonlók lenéznek, ha tetszik az, ami tetszik. Ezért erőszakoltam magamra az Eraserhead-et is, ami a világ legostobább filmje. Van, akinek őszintén tetszik, de a többség csak tudja, hogy szeretni kell, és akkor lehet másokat lenézni.
Ha pedig te egy olyan ember vagy, hogy egy Pál utcai fiúkból tudni kéne, ki vagy, mint ember, akkor a baj veled van.
16-os, te egy akkora idióta barom vagy!
Sz@@@r lehet úgy élni, hogy tudatosult benned, hogy nincs ízlesed, s emiatt nyűglődsz, s b@@@sztatod akinek van
Ne is játssza el senki, hogy mást szeret, mint amit. Én azt mondom, hogy nézz és hallgass, amit akarsz. Nézze felőlem valaki a HSM-t, csak ne sértődjön meg, ha ebből következtetek valamire vele kapcsolatban (ami nem biztos, hogy igaz, csak valószínű), és ha könnyebben, hamarabb kezdek barátkozni (ez nem azt jelenti, hogy a HSM-sel biztosan nem) egy olyan emberrel, aki nem szereti az i!yesmiket, de az általam igényesnek tartott műveket igen.
Tehát ne háborogj, ha valaki ilyet állít, hogy általában(!) X mű kedvelői intelligensebbek, ne is gyere kivételekkel (mert ezzel nem cáfolod meg, hogy általánosságban igazam van), hanem vagy próbálj meg ellenérveket mondani (nem 1-2 ellenpéldát, hanem az általános kijelentésre ellenérvet), vagy fogadd el, vagy ne vitázz.
Amúgy meg az Amerikai szépség szerintem tényleg jó film.
Persze, hogy szerinted az, mert rajta van a sznoblistán. Naon menő ám, ahogy fújja a szél a zacskót, ejj!
Az az indok, hogy az emberek sokoldalúak. Lehet, hogy te nem találkoztál ilyenekkel, de több van belőlük, mint egyszerűekből. Nagyon szánalmas és egyszerű lenne a világ, ha valakiről egy zene, film alapján el lehetne mondani, hogy kicsoda, micsoda.
Gondolom, sznobok a "nőinek" mondott filmeket alapból lenézik. Tehát itt már ostobák. Intelligens, művelt ember pedig nem általánosít, pláne nem ilyen dologból.
Mert ha azt mondom, imádom a Reservoir Dogs-t, a The Godfather-t, a Citizen Kane-t, azt mondod, jófej vagyok, összebarátkozunk, aztán kiderül, hogy közben ezek mellett szeretem a Bridget Jones-t, a Back to the Future-t meg a Princess Diaries-t, akkor összeveszünk?
Azt meg fel sem veszem, hogy nincs ízlésem, ugyanis az ízlés szubjektív. Ezt egy intellektuális ember tudja, mély érzésű ember meg nem cseszegeti a másikat az ízlése miatt. Érdekes, mintha a filmeknek semmi köze nem lenne ahhoz, milyen ember valaki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!