Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek lehet-e olyat...

Szerintetek lehet-e olyat mondani, hogy azok akik X zenét (filmet, könyvet stb. ) szeretnek, azok értelmesebbek, intellektuálisabbak, mélyebb érzésűek, mint akik Y-t?

Figyelt kérdés

Hangsúlyozom, általában, nem azt jelenti, hogy nincs kivétel.

Szóval az a kérdés, hogy igaz-e, hogy a bizonyos zenéket (filmeket, könyveket stb.) kedvelő emberek általában mondjuk mélyebb érzésűek, mint akik egy másik bizonyos zenéért (...) vannak oda.

Szerintem amúgy igaz, de láttam egy kérdést, ahol szóba jött ez, és aki azt állította, amit én, kb. elküldték az anyjába.

2016. szept. 3. 22:10
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
37%

A lényeg az, hogy a zene, a film szórakozás. Mindenkinek van ízlése, senki nem lenézendő. Ezzel eresztünk le. Persze vannak, akik mások lenyűgözésére hallgatnak, néznek ezt-azt.

De az, hogy minden film után egzisztenciális krízist kell megélni a fennkölt gondolatoktól ugyanolyan röhejes elgondolás, mint az, hogy ne legyen benne olyan vicc se, amihez a hatodikos fizika alap, mert az már túl sok agymunka.

2016. szept. 4. 00:56
 22/40 A kérdező kommentje:

"Persze, hogy szerinted az, mert rajta van a sznoblistán."

Jössz itt azzal, hogy ne nézzek le senkit, mert HSM-et néz, de te egyből lesznobozol (oké, csak céloztál rá), mert szeretem az Amerikai szépséget. Hogy is van ez?

2016. szept. 4. 01:12
 23/40 anonim ***** válasza:
69%

Lehet. A dologgal az a baj, hogy nem pc a dolog, ezért sokan nem osztják a véleményed. 2 fontos dologra hívnám fel a figyelmet.

1, A kérdező nem azt írta, hogy MINDIG és MINDENKIRE igaz a dolog, hanem azt, hogy ÁLTALÁBAN. Ki is hangsúlyozta.

2, Az a baj ezzel az oldallal, hogy itt a többség szent meggyőződéssel kezeli tényként a véleményét mindennel kapcsolatban. Eddig 2 különböző tanulmányról olvastam, ami ezzel a témával foglalkozott. Mindkettő eredménye az lett, hogy a zenei ízlés összefügg bizonyos emberi tulajdonságokkal. Pl. a komolyzenét hallgatók általában higgadtabbak. A csak pop zenét hallgatók könnyebben befolyásolhatóak, kevésbé érdeklődök komolyabb témák iránt.

2016. szept. 4. 03:10
 24/40 anonim ***** válasza:
A zenei ízlésen kívül az, hogy milyen zenét szeretsz, semmi mást nem mond el rólad. Mozogtam egy időben zenei körökben, semmi különbség nincs a különféle stílust kedvelők (és űzők) között. Nem ezen múlik, hogy milyen ember vagy. Minden műfajnál megtalálhatók a szélsőségesek, a sznobok, de ugyanúgy az emberibb emberek is. Én meg pl. nagyon sokféle stílusú zenét kedvelek, nagyon széles a paletta, ráadásul 10 évig énekeltem is (színpadon is), most meg több, mint 3 éve táncolok, teljesen más műfajban, és nagyon kevés olyan zene van, amire azt mondom, hogy ezt nem kedvelem, vagy csak bizonyos formában élvezhető számomra.
2016. szept. 4. 09:51
 25/40 A kérdező kommentje:

"Lehet. A dologgal az a baj, hogy nem pc a dolog"

Ezzel nagyon egyetértek. :)

"Mozogtam egy időben zenei körökben, semmi különbség nincs a különféle stílust kedvelők (és űzők) között."

Lehet, hogy félreérthető voltam, nem azt akartam mondani, hogy különböző zenei stílust kedvelő csoportok tagjai különböző személyiségűek - bár erről is volt kutatás, és az jött ki, hogy igen, így van, de én nem ezt akartam mondani -, hanem azt, hogy vannak bizonyos előadók, zenészek, akiknek a rajongói általában intelligensebbek. Az én tapasztalataim pedig alátámasztják ezt.

2016. szept. 4. 11:05
 26/40 anonim ***** válasza:
54%

Attól függ.

Így alapvetően olyat nem lehet, hogy akik adott műfajt néznek, azok értelmesebbek. De szerintem aki a gagyi mamin nevet, annak közönséges a humora például. vagy ha valaki azt tartja vicces filmnek, hogy teszem azt egy néni elesik az úttesten az igenis unintelligens. de olyan értelemben, hogy szereti a vígjátékokat nem lesz kevésbé értelmes, mint aki a filmdrámákat szereti vagy fordítva. Vagy pl. egyszer vitáztam valakivel, aki azt állította, hogy buszon nem lehet zenét élvezni. Én nem értek egyet, engem lenyűgöz az énekhang,a gitárszóló stb, van aki meg csak hallgatja, hogy szóljon.

23/L

2016. szept. 4. 13:50
 27/40 anonim ***** válasza:

Még kiegészítem: volt valahol olyan kérdés, hogy párválasztásnál fontos-e. Alapvetően nem, de mint mondtam, olyan pasiról meg lenne a véleményem aki ilyen idióta szintű vicceket tart viccesnek. Meg iylen legalja filmeket.

Egyszer egy pszichológiai kísérlet azt mutatta, hoyg akik rockot hallgatnak, értelmesek. de mondjuk azt nem mutatta, hogy akik nem, azok nem azok. és amúgy rockerként azt gondolom, a legtöbb rocker szereti okosabbnak hinni magát másnál, és szeretik azt gondolni, hogy csak az általunk hallgatott műfajban vannak tehetségek, és számomra ez se túl intelligens hozzáállás.

2016. szept. 4. 13:52
 28/40 anonim ***** válasza:
51%
A tucatzenékről: alapvetően igazad lehet kérdező, de szerintem vannak emberek, akikhez el se jut egy csomó jó zene. Én pl. gyűjtöm a rocktörténeti könyveket, és rá kellett jönnöm, hogy csak ebből a műfajból mennyi mindent nem ismerek, és sokan nem ismernek sok mindent. Sokan azt hiszik, csak az van, amit hallanak.
2016. szept. 4. 13:54
 29/40 anonim ***** válasza:
Még egy utolsó komment tőlem: arra is rá kellett jönnöm, hogy pl. nem ugyanazt várjuk a zenéktől, filmektől. van, aki csak akkor hallgat ilyet, ha fáradt. Aki elalszik a tévére nyilván nem ugyanazt nézi, mint aki filmtörit kutat. Én sokáig azt hittme, hoyg akik elviselik, hoyg a kedvencük playbackel a koncerten, az ostoba és nem jön rá erre. Aztán egy ismerősöm felvilágosított, hogy ő nem azért megy oda. Neki nincs pénze koncertekre, és ha odamegy, és életében egyszer kiadja rá a pénzt, nem akarja hoyg pont meg legyen fázva az énekes. Szerintem ez furcsa hozzáállás, de ez is egy hozzáállás, ezt el kell fogadni.
2016. szept. 4. 13:56
 30/40 anonim ***** válasza:
Kérdező, de hány éves vagy? Mert most én pl. mondhatom, hogy ha 20 éves vagy, akkor azért a Pál utcai fiúknál már bonyolultabbakat "kéne" olvasnod.
2016. szept. 4. 13:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!