Hogyan lehet boldog az aki nem képpes megvalósítani az álmait?
A Disney cég névadója valamikor azt mondta, hogy ha meg tudod álmodni, meg is tudod valósítani. Ő megcsinálta. Keresni kell a lehetőségeket, hogyan tudod elérni az álmaidat.
Én például idén kuponokkal utazok, kedvező áron. Vagy pl. befektettem némi pénzt egy ígéretes lehetőségbe, amiből most már volt bevételem is, egyelőre csak kevés, a befektetésem mértékében, de ezt majd növelem.
Ne várd, hogy az álmaid az öledbe potyogjanak készen, tenni kell értük.
1. Reális, elérhető célokat tűz ki maga elé, lépésekben halad, nem várja azonnal a csodát. "Annyit sohasem fog keresni, hogy elérje amit szeretne." - Ha luxusvilláról és fényűzésről álmodik az ember, azt valóban nehéz elérni. Viszont normális életszínvonalra (ahol talán nem a legdrágább, de luxuscikkekre is költhet az ember ill. szerényebb módon, de utazhat) fel tudja küzdeni magát az ember, akkor is, ha nagyon lentről jött.
2. Nem a kifogásokat keresi, hanem tesz az álmai megvalósításáért. Sokszor nehéz és szinte mindig kemény munka árán, de szerintem megfelelő kitartással és akaraterővel igenis el lehet érni bizonyos célokat. Itt vagyok erre én is, mint elő példa - szegénységből, borzasztó családi háttérrel (alkoholista apa, borderline anya) elértem azt, hogy bár luxusra nem futja (igaz nem is vágyom rá), de rendezett körülmények között élek, jó munkám van, korrekt keresetem, nem kell számolgatnom hó végén a pénzt, futja évente több utazásra, mindenféle kütyükre, autóra, stb. is lenne pénz, de ezekre nincs szükségem, így nem költök rájuk. Idén először a tengerentúlra is eljutottam. Majdnem 10 évembe telt idáig jutni, amiből az első 5-6 brutálkemény volt, de megcsináltam. Ha feladom, még mindig ott nyomorgok, ahol akkor.. Szerencse, hátszél, segítség nélkül megcsináltam, pedig nem vagyok szuperhős, akkor más is meg tudja.
3. Értékeli, megbecsüli az életben az apró örömöket.
4. Nem a múltban él, de nem is a jövőben (álmodozni jó, de az álmok nem maguktól válnak valóra..), a jelen helyzetből próbálja kihozni a lehető legemberibb körülményeket - ez a 3-as pont nélkül viszont nem igazán működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!