Milyen gyakran járkáltok teljesen egyedül az éjszakában Pesten (utca, bulik)? Mennyire veszélyes ez egy fiatal lánynak?
Elég ritkán, nem a fővárosban lakom, de az biztos, hogy a "játékszereim" nélkül ki nem mennék éjszaka az utcára. Különösen a Nyócker, Angyalföld és Zugló veszélyesek, ott minden esélyed megvan rá, hogy egy hordányi kátrányoshelyzetű kirabol és megkésel, de másutt se életbiztosítás mászkálni. A közbiztonság valahol nulla és mínusz végtelen közt van, hála a Fidesznek, a policájok is inkább trafiznak, mert abból jön a zsozsó.
Persze ha van nálad egy chaingun vagy rocket launcher, az más kérdés, akkor oda mész, ahova akarsz, békén fognak hagyni ;)
Hogy Zuglóban mit találtál félelmetesnek kedves első válaszoló, az komolyan érdekel... :D
Budapest európai viszonylatban egy kifejezetten biztonságos városnak számít. Én sokáig laktam az angyalföldi gettóban, jártam a nyóckerbe iskolába, soha a hajam szála nem görbült.
Egy-két gázosabb hely van, amit este mindenképp kerülj el: Blaha, 8.kerületnek a körúton kívüli része (Népszínház utcától kezdődően). Ahova nappal is félsz menni oda értelemszerűen ne menj este se egyedül. Amúgy meg tartsd be az alapvető biztonsági intézkedéseket: füled, szemed szabadon, értékeidet ne mutogasd, kivilágítatlan utcákat kerüld, ilyesmi. Természetesen ettől még történhetnek rossz dolgok, ami sosem a te hibád, de én csak ezért nem ülnék otthon minden este.
Hatodik válaszadó: úgy érted, a romatelepen és az ottélő bidámbidámokon kívül? Mint említettem, ritkán járok Pesten, de az erősen észrevehető, ha életveszélyes környékre téved az ember. Oké, a Nyóckerről mindenki tudja, hogy még nappal se életbiztosítás ott mászkálni,
de ezen kívül is vannak durva helyei Pestnek. Pl. a Keleti és a Nyugati környéke is jó messzire kerülendő sötétedés után.
Hogy neked semmi bajod sem lett, nos, szerencsés voltál.
Hát ha Budapest neked biztonságos akkor bele se merek gondolni, milyen lehet a nem biztonságos. Anno az az ostoba selejt Gergényi is ezt szajkózta, hogy milyen biztonságos lett a város, ehhez képest pont őalatta nőtt a vagyon elleni bűncselekmények száma 28%-kal, az életellenes bűncselekmények száma pedig 15%-kal. De szerencsére tüntetőt verni azt remekül tudtak.
Nagyon sokat kell fejlődnie a közbiztonságnak ahhoz, hogy azt lehessen Pestre mondani hogy biztonságos. Úgy 20-25 évet körülbelül.
6-os vagyok.
Én tősgyökeres pestiként írom, hogy a Blaha veszélyes. Mert az. Nekem szinte sose volt problémám Pesten, mint azt írtam is. Életemben kétszer fordult elő, hogy futni kellett, mindkettő a Blahán. Nappal se szívesen mászkálok arra. Ott aztán minden van, arabtól a drogos cigányon át az agresszív hajléktalanig.
A romákról meg a pereputtyukról: továbbra se értem, miért pont Zuglót kell kiemelni, cigánynegyed kb mindenhol van, az 1,2,12 kerületeket kivéve. Kőbánya, Kispest, Erzsébet, Pongrác telep sokkal előbb jutna eszembe, ha gázos helyeket akarnék mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!