Van köztetek hétköznapitól igen csak eltérő érdeklődéssel megáldott egyének? Hogyan barátkoztatok meg a gondolattal, hogy ti "mások" vagytok?
Valaki kérdésére válaszolva:
Az MI-vel én is csak érdeklődés szintjén foglalkoztam, a munka miatt nincs erre időm. A neten mesterséges intelligencia és neurális hálózatok kulcsszóval van több 1000 oldal magyar nyelvű pdf, elég komolyak, én is át akarom rágni magam rajtuk. Robotikához nincsen normális könyv, meg kell tanulni mikrovezérlőket programozni valakitől, és építgetni dolgokat. PIC, Arm Cortex, ami tetszik. Az a baj, hogy ezen a szinten már semmi sincs normálisan leírva, inkább egymástól lehet tanulni csak. Kvantumfizikához nem értek.
Engem a különféle betegségek érdekelnek, főleg a mentálisak. Meg az ezekre használt gyógyszerek. Minden érdekel, ami abnormális. Vakság, autizmus, értelmi fogyatékosság, bármi jöhet.
Kisebb mértékben a paranormális dolgok is érdekelnek, csak azokban nem feltétlenül hiszek. Meg a reinkarnáció, köztes lét, stb.
Talán ezek több embert foglalkoztatnak valamilyen szinten, de nem komolyan, illetve főleg a betegségek témát elég nehéz / fura behozni mondjuk egy első randin... Amiket meg be lehetne, azok meg engem nem érdekelnek / nem vagyok bennük jártas, pl. sorozatok, utazás, zene, filmek...
Remélem, a kérdező számára világos lett közben, hogy teljesen hétköznapi az, hogy valakinek "nem hétköznapi", azaz speciális érdeklődési területe van - már ha a speciálist úgy értjük, hogy nemcsak a meccsnézésre, nyári fesztiválokra és facebookozásra korlátozódik. Ugyanis a mérnökök, orvosok, tudósok, pszichoanalitikusok vagy más egyéb szakemberek ilyenekből lesznek.
Az viszont, hogy a speciális érdeklődési területed ellenére mennyire tudod megtalálni a közös témát valaki mással, attól is függ, hogy te mennyire vagy szakbarbár. Mert ha valakit tényleg csak a kütyük buzerálása érdekel és semmi más, akkor joggal mondhatják róla, hogy csodabogár.
Mivel meleg fiú vagyok, ez egy nagy kívülállóság az összes többihez képest. Szóval ha valakinek, akkor nekem van okom másnak éreznem magam. Az érdeklődésem a dolgok iránt viszont elég tágas horizontú és sokrétű.
23/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!