Nektek mi a véleményetek a Csenge névről?
Nekem is a "cseng-e" jut róla eszembe. Viszont ismertem egy kislányt ilyen névvel és ő nagyon édes volt. De mivel nem a neve határozza meg az embert, hanem a vele született hajlamai, neveltetése, szocializálódása, így ez lényegtelen.
Amúgy kics gyereknek még aranyos, tininek oké, de huszon-harminc-negyvenévesnek már furcsa.
Nekem a nevekről nem korábban megismert személyek ugranak be. Ha így lenne, nagyon összezavarodnék mondjuk a Zoltán név hallatán, mert rengeteg ilyen nevű embert ismerek.
A Csengéről a csengő jut eszembe, nyilván a hangzás miatt. Méghozzá valamiért egy aranyszínű csengő. A Csenge névhez egy kislányt tudok elképzelni, akinek aranyszínű a fülbevalója és imád beszélni.
#12: Ez, hogy jön ide?
#14: Szerintem is fura lenne egy felnőtt nőnek, de pl. egy Szandrát(Alexandraként már talán, deha így van anyakönyvezve akkor nem) vagy Vivien nevűt sem tudok elképzelni felnőttnek. Mind a 3 nagyon szokatlan. Fura lenne 50 valahány évesen, hogy "Csenge néni, Szandra néni, Vivien néni"
De szerintem azért, mert nem sok felnőttnek ez a neve. Csenge és Vivien nevű felnőttet nem is ismerek csak gyerekeket.
#15: Nekem meg egy kicsit kék árnyalattal rendelkező kék csengő jut róla eszembe. :D
#16: Drága egy szem 16-os válaszoló! NEM érdekelnek ilyen fajta válaszok. Pluszba még szerintem nem is hangzik jól ez a mondókád. Legaláb az első olyat mondott ami rímel...:D
#19: Nem értem ezt a Csensznek dolgot. Így hívtátok?:D
#20: Erre nincs mit mondanom. -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!