Cigire és piára, miért van pénz mindig?
Üdv!
Sokan vannak akik keveset keresnek és nehezen jönnek ki a pénzükből. Ez nem jó dolog, de sajnos így van. Viszont sosem értem, mikor valaki cigivel a szájában panaszkodik, hogy erre nincs pénz, arra nincs pénz...
És sok ilyet ismerek aki napi egy dobozt elszív, mellé pedig 1-2 sört megiszik. Azt hiszem a legolcsóbb cigi 1000 forint körül van, egy sör nagyjából 200 forint. 1 doboz cigivel és két sörrel ez 1400 forint/nap. 42000 forint havonta(!) Majdnem annyi mint amennyit egy közmunkás kap, vagy több mint a minimálbér fele. Persze van aki tölti a cigit és olcsóbb sört iszik. Úgy kb 500/doboz és 300 a két sör, így 24000 forintra jön ki egy hónap.
Félreértés ne essék, a sört mint italt szeretem, ritkán iszom is, dohányozni nem szoktam, bár sajnos volt rá példa, hogy egy-egy buli alkalmával elszívtam pár szálat. Szóval én nem azok közé tartozom akik "kampányolnak", hogy tiltsák be a cigit, és az alkoholt. De annyira furcsán jön ki, mikor a tv-ben mutatnak mélyszegénységben élő embereket 4 gyerekkel, kamerázzák, hogy üres a hűtő, a szülők meg cigivel a szájukban nyilatkoznak.
Szóval a kérdés, hogy ezekre miért van annak is pénze akinek pont, hogy ételre kéne inkább?
'Cigire és piára mindig legyen pénzünk! Az élelmiszert megtalálod magadnak a réten és a mezőn.'
Bartos Cs. István
I. tétel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!