Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Cigire és piára, miért van...

Cigire és piára, miért van pénz mindig?

Figyelt kérdés

Üdv!

Sokan vannak akik keveset keresnek és nehezen jönnek ki a pénzükből. Ez nem jó dolog, de sajnos így van. Viszont sosem értem, mikor valaki cigivel a szájában panaszkodik, hogy erre nincs pénz, arra nincs pénz...

És sok ilyet ismerek aki napi egy dobozt elszív, mellé pedig 1-2 sört megiszik. Azt hiszem a legolcsóbb cigi 1000 forint körül van, egy sör nagyjából 200 forint. 1 doboz cigivel és két sörrel ez 1400 forint/nap. 42000 forint havonta(!) Majdnem annyi mint amennyit egy közmunkás kap, vagy több mint a minimálbér fele. Persze van aki tölti a cigit és olcsóbb sört iszik. Úgy kb 500/doboz és 300 a két sör, így 24000 forintra jön ki egy hónap.

Félreértés ne essék, a sört mint italt szeretem, ritkán iszom is, dohányozni nem szoktam, bár sajnos volt rá példa, hogy egy-egy buli alkalmával elszívtam pár szálat. Szóval én nem azok közé tartozom akik "kampányolnak", hogy tiltsák be a cigit, és az alkoholt. De annyira furcsán jön ki, mikor a tv-ben mutatnak mélyszegénységben élő embereket 4 gyerekkel, kamerázzák, hogy üres a hűtő, a szülők meg cigivel a szájukban nyilatkoznak.

Szóval a kérdés, hogy ezekre miért van annak is pénze akinek pont, hogy ételre kéne inkább?

2016. aug. 10. 19:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
*éhen halnának a gyerekei.
2016. aug. 11. 08:12
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

'Cigire és piára mindig legyen pénzünk! Az élelmiszert megtalálod magadnak a réten és a mezőn.'

Bartos Cs. István

I. tétel

2016. aug. 12. 13:52
 13/14 wutanfall válasza:
91%
Egyetértek, aki szegény ne cigizzen. Meg amúgy is, utálom a sok cigist, aki képtelen letenni a bagót, de amikor meg rá szólsz, hogy ne az orrom alá füstölj haver, akkor meg neki áll feljebb...
2017. febr. 20. 21:02
 14/14 anonim ***** válasza:
Régi a kérdés de a probléma még mindig aktuális.. Gondolom fiatalon rászoktak sokan a dohányzásra és vagy az italra. Becsúszott a gyerek és inkább elfüstölik/eldohányozzák a gyerek ételére szánt pénzt. És hogy miért? Mert függők. Persze szociológiai, empátiai oldalról is meg lehetne vizsgálni ezt a helyzetet... Plusz az ilyen ember önző. Inkább éhezzen a gyereke, járjon szakadt ruhában csak azért, hogy ő maga, mint "szülő" tudja mérgezni magát a bűzpálcával.
2023. nov. 30. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!