Mostanában miért akar mindenki külföldön dolgozni? Tudom, hogy kicsit furi kérdés. De minél több választ szeretnék
"Szerintem meg akinek van egy kis esze itt is megtudna élni."
Akinek esze van, vagy szaktudása az kint még jobban meg tud élni.
"sütögessem a krumplit a McDonald's-ban plusz pénzért.."
Tipikus "nagymagyar" gondolkodás, hogy külföldre csak mosogatni lehet menni, pedig ez messze nem igaz.
"hogy eladod magad, a lelked, a személyiséged, mindent az ami vagy és akivé az tett"
Neked elmentek otthonról úgy látom :D
Amúgy csak saját példámban:
Itthon viszonylag jónak mondható keresetem van, 950 euró. Ebből lejön a közlekedés, szoba bérlet stb.
Külföldön ugyanerre a munkára 3000 eurós nettó bér, céges autó, biztosított lakhatás. Pár évig csinálja az ember, összeszed egy itthoni házra, autóra valót, plusz annyi munkatapasztalatot, ami után itthon is kapkodni fognak a cégek.
" Mert attól még, hogy máshogy gondolom nem jelenti, hogy igazam is van. "
Azt is írtam, hogy nem feltétlenül a szakmájában..
"Akinek esze van, vagy szaktudása az kint még jobban meg tud élni. "
Igen kint még jobban meg tud élni, de ahogy az írásod is sugallja, akkor itt is meg tud élni.
De ha te csak ahhoz értesz vita szinten, hogy kiemelj a kontextusból önmagában kétséges mondatokat akkor csináld. Egészében kéne értelmezni, nem csak darabokban.
Amit meg másodjára írtál, van aki nagyon nem így gondolja. De mára már úgy belerögzült a legtöbb diák fejébe, hogy kár is erőltetni magam.
"A kedvencem mikor a migránsokra ráaggasztják, hogy gazdasági menekült. De közben észre sem veszik, hogy hány gazdasági menekült van már alapból Magyarországon."
Mi köze a kettőnek egymáshoz? Mert leginkább semmi. Főleg hogy Magyarországra lassan a kutya nem jön dolgozni.
"Igen kint még jobban meg tud élni, de ahogy az írásod is sugallja, akkor itt is meg tud élni."
Azért a megélni és megélni között kilométernyi különbség van. Országon belül is, ha azt mondják hogy X helyen 2x annyit kapsz ugyanazért a munkáért mint Y helyen, akkor nem gondolkozol hova menj. Na meg nem mindegy hogy végig robotolsz egy életet úgy, hogy nem jutsz egyről a kettőre, vagy pár év kemény munkával megalapozod a jövőd.
"Egészében kéne értelmezni, nem csak darabokban."
A mondanivalód egészében is messze elfogult vélemény...
Mert az nem elfogult vélemény, mikor azt írják több kommentben is, hogy Magyarországon "NEM TUD" megélni. Hogy itt csak életképtelen, fogyatékos, idős, esetleg roma származású emberek maradnak.
Hogy nem lehet az életet elkezdeni, megalapozni csak külföldön, kivéve ha te egy politikus, vagy kiskirály vagy itt Magyarországon.
De én ilyen hülyeségről már vitázni sem akarok, főleg ha az ilyen szinten történik. Aki ezt hiszi, vagy azt, ígyis-úgyis elmegy, vagy marad.
És nem céloztam semmilyen Magyarországon munkát vállaló személyre mikor azt írtam, hogy gazdasági menekült.
Arra céloztam, hogy ezt a szót pont azok találták ki rájuk -ami valóban igaz és megalapozott lehet- akik pont ezzel a módszerrel élnek.
Miért megy ki valaki Ausztriába, Németországba mérnökként dolgozni, ha nem a jobb élet reményében?
"Angolba pl ' I love you' de magyarba több tucat más szóval fejezzük ki."
Angolul is többféle módon ki lehet fejezni.
Én kaladvágyból indultam el és úgy alakult, hogy már 4 országban éltem. Ha megszokod a kinti nyitottabb gondolkodásmódot, nehéz újra ide visszajönni és élni azt amit itthagytál. Legalábbis ez egyénfüggő, nekem jó érzés új helyeket felfedezni és nem egy helyben élni.
Ha érdekel esetleg egy őrült kalandozása itt megtalálsz :)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLAE50D5L7hPCtSOTjkXX0..
Üdv,
1 K M
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!