Egy személyiségtesztben szereplő általános ismeretekre irányuló kérdést szándékosan tesznek fel úgy, hogy csak rosszul lehet rá válaszolni, vagy a kérdéskiíró tájékozatlanságát jelzi?
Nem, ilyen nincs, legfeljebb te nem tudsz jól válaszolni.
Ha más véleményen vagy, akkor írd be (eredeti szöveggel, szó szerint) a kérdést meg a szerinted megfelelö választ.
Nem szándékos, a kérdést író hibája. Én nyelvész vagyok, az iskolában belénk verték, hogy a kérdéseknek, válaszoknak egyértelműnek kell lenniük. Ehhez képest renegeteg olyan teszttel találkoztam már, ahol ilyen megfogalmazásra képtelenek voltak az írók. Mondok egy példát:
Állítsa sorrendbe az alábbiakat:
A) Tizenegy egész huszonöt század
B) Egymillió-tizenegy
C) Egy
Értelemszerűen a helyes megoldás C-A-B. Lenne, ha ezt egyértelműsítették volna a kérdésben. De nem tették, ezzel a válaszolóra bízták a sorrend alapját, tehát az is helyes megoldás, ha én a szóban előfordula "z" betűk száma alapján állítom sorba.
Mondanom sem kell, informatikában ez élet-halál kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!