Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi lett a Nirvana együttes...

Mi lett a Nirvana együttes frontemberével?

Figyelt kérdés
A wikipediás sztorit ismerem, de akinek van bővebb infója, azért hálás lennék.

2016. júl. 23. 13:19
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
97%
#1 Személyiségzavara az tényleg volt, de nem volt pedofil. Előbb tájékozódj, mielőtt leégeted magad.
2016. júl. 23. 14:58
 12/38 anonim ***** válasza:
97%
Megpróbálok csak tényeket írni, már amiről én tudok. A Nirvana az 1991-es Nevermind album előtt egy underground garázs punk banda volt. Kevesen tudják, hogy 1989-ben Budapesten is felléptek a Pecsában. Kurt soha nem volt rendesen képzett gitáros, sőt a hangszeres tudása átlagos rockzenészekhez képest igen gyenge volt. Viszont rendelkezett valamiféle elcs..szetten keserű lírai vénával, ami nagyon egyedivé tette, talán a betegségének köze lehetett hozzá. Írt pár olyan számot, ami nagyon frissnek hatott a 80-as évek után, az úgynevezett X generáció himnuszainak is mondják ezeket. Nem tudta feldolgozni a világhírt, hiszen olyanná vált, mint akiket korábban megvetett, elege volt a koncerteken a tömegek kiszolgálásától, akik folyton a slágereket követelték. Egyre mélyebbre süllyedt a betegségével kombinált kábítószer függésében, majd 1994-ben egy elvonóról megszökött, hazament és a padlásán búcsúlevél hagyása után agyonlőtte magát. Egy feleséget és egy pici kislányt (Frances) hagyott hátra. Egy egyszerre zseniális és tragikus sorsú, beteg művész volt. A Nirvana 3 albuma, koncertfelvételek örökre őrzik emlékét.
2016. júl. 23. 15:12
 13/38 anonim ***** válasza:
0%
Nem mondtam egyetlen szóval sem, hogy pedofil lett volna. Azt mondtam, hogy szerette a kislányokat és nem azt, hogy pedofil volt. Van különbség a kettő között, nem is kevés.
2016. júl. 23. 15:14
 14/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Örülök, hogy kiírtam a kérdést, mert megtudtam jó pár dolgot.

Kár is talán belemenni, de én megtudom érteni azokat, akik nem bírjàk elviselni a népszerűséget, főleg, ha teljesen más előélete volt előtte. Ehhez hozzászokni nehéz lehet.

2016. júl. 23. 15:17
 15/38 A kérdező kommentje:
Kurt "kislányos" ügyeiről nem tudok, ezért nem is tudok hozzászòlni, de örülök az ùj infòknak!:)
2016. júl. 23. 15:21
 16/38 anonim ***** válasza:
90%

Láttam egy felvételt, ahol ő maga mondja el, hogy nem tölti el örömmel, ha kilép a közönség elég. Sőt, rosszul érzi magát. Nem érti, hogy miért nem érzi azt, amit x vagy y. De neki nem okoz olyan örömet a közönség szeretete, mint x vagy y.

Youtube nem volt, de MTV igen, kazettán másoltunk a számaikat :) És persze volt a legendás MTV Unplugged felvétele is.

Szerintem nem csak azért lett öngyilkos, mert nem birkózott meg az ismertséggel, hanem mert keményen drogos volt, ami nyilván eltorzítja a normális személyiséget is.

Egyébként szerintem nagyon különleges ember lehetett. Kár érte. Nagyon tetszik, hogy valami olyat csináltak, ami akkoriban újdonság volt. Bár szerintem most is elég egyediek. Nagyon tetszik a zene, jól megírt számok, a szövegek érdekesek, furák, elgondolkodtatók, de közben viccesek is. Utánozhatatlan hangulat. Talán ezért is szeretem még ennyi év után is.

Én egyébként úgy hallottam, hogy több hangszeren is játszott.

És a hangja! Annyira egyedi! Érdekes, hogy olyan rekedtes, fátyolos, de közben olyan tiszta, magas hangok is kijöttek belőle. Nem is tudom, hogy más el tudná-e énekelni a számaikat.

Összeesküvés elméletek szerint feleségének, Courtney Love-nak volt szerepe a halálában. Egyesek szerintem "csak" tönkretette. Mások szerint konkrétan ő ölte meg. Vagy "csak" nem hívott segítséget, és napokig ott hagyta holtak.

Az szerintem akár lehetséges is, hogy a drogokra valóban vele szokott rá.

2016. júl. 23. 15:23
 17/38 A kérdező kommentje:

Cortney is vmi énekesféle.

A nőröl aztán tènyleg alig tudok vmit, de ha egy férfit nem képes a felesége minimum olyan boldoggà tenni, hogy ne legyen öngyilkos, akkor az már régen rossz.

Na meg a drogok. Persze azok sincsenek (hosszútávon) pozitìv hatással az emberre.

2016. júl. 23. 15:29
 18/38 anonim ***** válasza:
91%

Courtney színésznő is, de azt hiszem, akkor tényleg az énekléssel próbálkozott, amikor összejöttek. Volt egy együttese is, a Hole. Ha jól tudom, újra is alakultak valamikor 2000-es évek elején talán.

Sokszor jelent meg illuminált állapotban nyilvánosan is. Volt, hogy elesett, össze-vissza beszélt. Szóval rajta nagyon látszott, hogy valami nincs vele rendben. Ezek azt hiszem, már Kurt halála után voltak. Én előtte nem hallottam róla és nem is tudtam, hogy kicsoda.

De neten róla is ezer infó van.

2016. júl. 23. 15:34
 19/38 anonim ***** válasza:
96%
Kikerülhetetlen, hogy egy ekkora tehetségről és emlékezetes művészről ne keringjenek a világban a legkülönfélébb pletykák és legendák, ez hozzáptartozik minden hasonló rocksztár élettörténetéhez. A lényeg, hogy lelkileg nem volt teljesen normális, de talán pont ez volt az, aminek köszönhetően ekkor kiemelkedő művésszé válhatott. Ritka az ilyen, őrizzük az emlékét...
2016. júl. 23. 15:41
 20/38 anonim ***** válasza:

Kurt egy fantasztikus zseni. Szerette a kislányokat? Igen. Mint mindenki mást. Máskor meg utálta. Elolvastam es megnéztem mindent, amit találtam róla. Számomra biztos, higy a felesége volt. Undorító volt, amit a tavalyi Nirvana (Kurt Cobain) filmben művelt. Az asszony kezéhez más vére is tapad. Ő is érzelmileg sérült, mint Kurt, csak a rosszabb fajtából. Hazudozik a dalok eredetét illetően. Szóval ne a no nyilatkozatai alapján itelkezz. Remélem, egyszer meg kiderül az igazság. Tavaly volt rá egy kísérlet, de végül kudarcba fulladt.

Konkrétan mi érdekel?

2016. júl. 23. 15:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!