Titeket is idegesít ez a trehány írás?
Az a baj, hogy minél idősebb vagyok, annál jobban zavar, pedig pont nem így kellene lennie.
Szerintem szimplán nem tudnak írni, ezért írják le, hogy "bocsi siettem" "ausztriában élek 2 hete" "anyám megver, úgyhogy gyorsan kellett leírnom" és a többi kifogás.
Tény én több éve élek Angliában, van mikor nem jut eszembe egy adott magyar szó, olyankor google translatet használok.
De engem is frusztrál, hogy a bevándorlók itt, akik amúgy alig beszélik az angolt, kifogástalanul írnak angolul.
Nem tom de sztem ne ajj ra erre a temara naon.
Bocsi a ghelyesirasert,angol billenytuzet.
#3: Ne betegség, igényesség. Főleg ha látom hogy pirossal aláhúzza a böngésző helyesírási szótára.
Szerintem nem nagy kérés sok embertől hogy írjanak helyesen, főleg ha ők akarnak segítséget a kérdésükre vagy választ várnak.
Már nagyon nem húzom fel magamat, de van egy-kettő amin fennakad a szemöldököm:
-j-ly, és itt nem a muszáj kategóra, hanem nagyon banális, például: tavaly j-vel, patája ly-vel és hasonlók..brr, rossz ránézni is,
-a fogalmazási hibák: "voltam Oroszországban" például,
-Nyelvtani hibák: Elvittük orvoshoz a kutyánk...kutyánkAT. ÉS ez egy nap hússzor, még a médiába írott formájában is: cikkek is hemzsegnek a hibáktól.
A folytonos felkiáltójelezést, kéretlen vesszőket, a tagolási hibákat (ömlesztve ír mindent) és így tovább, minde apró, bosszantó jelenség felé.
Alapból semmi baj nincs azzal, ha valaki nem tud helyesen írni, de ha tudja magáról, hogy nem egy spíler, azidő alatt, amíg leírja hogy "bocsi a hejjjesírási hibájjimért" már rég átnézte volna. Ez az idegeítő, ez az igénytelenség, és mondom, nem csak itt, cikkekben is!
Sokan nem ismerik a különbséget a gépelési és a helyesírási hiba között...
De engem a minden mondat utáni felkiáltójel idegesít a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!