Ha a változást elkezdem magamon, mennyi az esélye, hogy a körülöttem lévők is megváltoznak?
Nem túl sok. Magadon változtattál, nem a környezeteden. Ha én holnaptól goth leszek, attól még nem lesz más is az a környezetemben. Pár ember megdicsér majd, hogy jó a zenei ízlésem, pár lehord, hogy rossz. Ennyi.
Pontosan milyen reakciót vársz? Attól, hogy pozitívan szemlélsz dolgokat, mások még nem lesznek ilyenek. Ha segítőkész vagy, mások nem lesznek azok tőled. Rengeteg jóakaratú ember van, akit naponta kihasználnak.
Ez így van. Anélkül, hogy te ne változnál meg, nem érhetsz el másnál sem változást. Viszont ha megváltozol, abból nem következik, hogy akkor biztos más is megfog.
Gandhi békés volt és azt akarta, hogy mások is azok legyenek. Mégis lelőtték.
1# Szerintem az csak a látszat, hogy az emberek nem változnak meg egyáltalán. Persze vannak olyanok akik kihasználnak másokat, volt is ilyen, meg lesz is. Ilyen általánosításokra én nem adnék, mert ilyen alapon semmit sem lenne érdemes csinálni, hiszen a világ hálátlan.
Én másképpen látom, mert igenis vannak, akik belátják, hogy másképp kellene élni, és ha van előttük jó minta, akkor van mire alapozniuk. Ha csak 1 ember is megváltozik a környezetemben, akkor már érdemes volt elkezdeni. Olyan ez mint a kertészkedés: a magból sokáig nem lesz semmi, aztán zöld növény, évekig semmi, de ha fává nő és teremni kezd akkor mindenki örömére van. Évekbe telik ez, ráadásul a rosszról mindig olvasni és hallani mindenhol. A jóról szinte senki nem beszél, ezért is érezzük úgy, hogy mindenki hálátlan és gonosz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!