Nektek mi a véleményetek ezzel az újhullámos "találd meg önmagad" irányzattal?
Na igen, ez a téma nagyon felkapott lett egy olyan világban, ahol az átlagemberek élete szürke, egyhangú, lélekölő monoton munkát végeznek, amit utálnak is, de kell a minimálbér, különben mehetnek az utcára. Egy ilyen közegbe ha belógatnak valamilyen cukormázas történetet - pl Facebook kitalálása és felfuttatása -, egyből rákap a sok lelkében félholt ember, hogy majd ő is kiugrik a mókuskerékből. Erre pedig felépítettek egy nem kevés pénzt mozgató üzletágat. Ahogy fentebb írták, Oravecz Nóra, Müller Péter, Coelho, PUA megy egyéb hasonló lehúzások.
Amúgy a "találd meg önmagad" alapvetően egy teljesen jó dolog, igazából pont, hogy ennek kéne a vezérlő elvnek lennie, hiszen mi másért élnénk? Pusztán azért, hogy lapátoljuk a GDP-t? Házasodjunk, csináljunk x db gyereket, vegyünk 300m2-es kertes házat és 3 autót, mert a társadalom ezt várja el, ezt sulykolják belénk már kisiskolás korunk óta?
Szóval az önismeret és önmegvalósítás igenis fontos dolog, de erre iparágat felhúzni, és pofátlanul lehúzni az embereket, az már gusztustalan, de nem meglepő. Bármit, amiből pénzt lehet kicsalni, képesek így tálalni, akiknek semmi más számít, csak a pénz és pénz.
Amiért egy irodában a WC-papír beszerzéshez is külön erre az egy feladatra dedikált menedzser kell:)
Nem mellesleg Marikanéni biztosan jobban tudja, mint egy szakember, hiszen őt a Zélet iskolája tette bölccsé.
Annyira azért nem különböznek egymástól az emberek, hiába szeretik ezt hinni magukról. :D A többségnek kb. ugyanazok a problémái.
"a lényeg, hogy magunktól semmit ne kelljen megoldani és kitalálni, az életünket oldja meg más, mondja meg mikor, hol mit kell tennünk.. csak nehogy nekünk kelljen gondolkodni."
Ezzel nem értek egyet, mert egy jó coach nem helyetted oldja meg a problémáidat. Viszont akár éveket spórolhat meg számodra azzal, hogy a tapasztalatai révén rávezet a számodra legmegfelelőbb megoldásra, miközben egyre jobban az önállóság felé "terelget". Egyedül is fel lehet találni a spanyolviaszt, de az élet nem tart örökké.
Én azt hittem (pár másodpercig), hogy ezek a life coach-os beszélgetések ingyenesek, mert valaki másodállásban life coach és csak az a cél vezérli, hogy más életét is jobbá tegye (mert az övé már álomszerű).
Nem gondoltam, hogy ezért pénzt lehet elkérni (hirtelen elsőre, amikor megláttam, hogy létezik ilyen), de úgy látszik mégis és én tévedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!