Melyik az eredményesebb módszer? :hagyományos etetőkosaras, vagy végólmos fenekezés (ahol, karika, csipesz, kúszómajom a kapásjelző). Vagy az újhullámos feeder-method technika?
Feeder, egyértelműen. Amióta a 25-30as damilt és az 1-es horgot elfelejtettem, és átálltam a 16-os zsinórra, 14-es horogra feederen, azóta jelentősen több halat fogok.
Egyébként én is a hitetlenek táborába tartoztam, de van egy történetem, ami meggyőzött. Sok éve baráti társasággal pecáztunk, és az egyik haverom feederezett. Kicsit megmosolyogtuk, és elkezdtük az okoskodást arról, hogy csak a pénzét költi a hülyeségekre, ha van hal, akkor a hagyományos fenekező készséggel is meg lehet fogni. Haver mosolygott, és felrakott a feederre egy kapásjelző karikát. Nos, a spiccen már kb 10 centi húzós kapás volt, a karika meg éppenhogy csak mozgott, hagyományos fenekezőn azt mondják erre, hogy birizgálja a hal. Hát nem birizgálja, hanem elmulasztod a finom kapást. A feeder sokkal érzékenyebb, ezért hatékonyabb. Csak javasolni tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!