Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen szabadidős elfoglaltság...

Milyen szabadidős elfoglaltság lenne nekem való?

Figyelt kérdés

Olyan munkát végzek, ami nem nekem való, ezért muszáj egy elfoglaltságot találnom, ami sikerélményt ad és szívesen csinálom. Ami kiszínezi az életem.

(karrierváltáshoz gondolathoz: muszáj pénzt keresnem, és időm sajnos nem engedi meg a másoddiplomát, tehát most már nem válthatok)

Anno rátaláltam a kettlebellre (versenyszinten), volt amatőr verseny is, amire beneveztem, de egy sérülés miatt muszáj volt lemondanom. A sérülés elég komoly lett, így mindenféle súlyzós sportról lemondhatok hobbi verseny szinten. Meg simán hobbi szinten is. (pl. erőemelésben is vannak amatőr versenyek, de ugye ez is tárgytalanná vált sajnos)

Azóta nem találom önmagam. (már azelőtt sem találtam, úgyhogy mondhatni extázis volt számomra ez a lehetőség, de az említett sérülés mindent lesöpört az asztalról, ami ezzel kapcsolatos)

Egyszerűen ötletem sincs mibe lelném ismét örömömet. Fontos az hogy megbecsülést vívjak ki az adott körben. Tehát a tingli tangli hobbik nem érdekelnek, amikkel nem tudok semmit letenni az asztalra.

Legutóbb a kovácsolás fordult meg a fejemben, de nem tudok kovácstűzhelyet szerezni, úgyhogy ez is ugrott.

Van vmi ötletetek?

2016. jún. 16. 14:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Miért nem mész menhelyekre segíteni? Persze ha szereted az állatokat. Azokat az embereket nagyra becsülik, és talán magadra találsz.
2016. jún. 16. 15:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Van kutyám.
2016. jún. 16. 15:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Maraton futás?
2016. jún. 16. 15:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Karrierváltáshoz gondolathoz: "tehát most még nem válthatok" - ez optimistább. Főleg ha olyan elfoglaltságon töröd a fejed, amivel megbecsülést vívhatsz ki. Nehéz helyzetben vagy, hiszen volt egy felépített álmod, amiben kiélhetted magad, és ami a sérüléssel összeomlott. Most egy másik építését tűzted ki célul (teljesen jó), megint a dolgok elején állsz, ez pedig nagyon lehangoló tud lenni - ezt át tudom érezni. Gondolom, ezért fontos számodra a megbecsülés, hiszen egyszer már megvolt.

Ám az elején ezt még érdemes picit félretenni, pláne ha nulláról indulsz. Nem tudom mikre gondolsz, amikor tingli tangli hobbikat emlegetsz, de szerintem aligha van ilyen, szinte minden hobbit olyan szintre lehet vinni, hogy azzal megbecsülést vívjál ki. Óvodások hobbija a szappanbuborék eregetés, aztán néhányan művészi szintre fejlesztik, és olyan show-kat rendeznek, hogy a látványtól tátva marad a szád.

A másik meg, hogy a megbecsülést mindig másoktól kapod. És gyakran pont akkor kapod, amikor nem törekszel rá, hogy megkapd. A megbecsülés kivívására törekvés és a többiek reakciójára való figyelés elveheti a figyelmet magáról a tevékenységről. A visszajelzések mérlegelésének is megvan a helye, ideje és prioritása, de nem az elsők között. Ha ez görcsössé válik, akkor hiába hobbi, olyan lesz, mint a kulimunka. Nem tudsz kikapcsolni benne. Itt is meg akarsz felelni mások igényeinek, pedig a szabadidő pont az ellenkezőjéről szól. Hogy végre magad lehetsz.

Lehet, hogy kezdetnek össze tudsz állítani valami saját kis tűzhelyet, amin lehet kovácsolni. Például most találtam egy ilyen cikket, nem olvastam végig, és nem értek a kovácsoláshoz, szóval nem azért linkelem, mert jónak tartom, hanem mert húsz másodperc alatt ezt találtam (lehet tovább keresni):

[link]

Aztán ha tetszik, később belefektethetsz valami komolyabba.

És/vagy valamilyen könnyű sport; nem tudom hol sérültél és egyáltalán mennyire maradandóan.

2016. jún. 16. 16:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Publicista.
2016. jún. 16. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!