Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kb. mikortól egyenlőek az...

Kb. mikortól egyenlőek az emberek? Mármint faj szerint.

Figyelt kérdés

2016. jún. 11. 06:43
1 2
 11/20 Ay carramba! ***** válasza:

Ha erre gondoltál:

Jogilag minden ember egyenlő, bizonyos értelemben. Ezt úgy értem, hogy például egy közember nem mehet be egy katonai létesítménybe, mert nincs joga, felhatalmazása, köze hozzá.

Ha meg erre gondoltál:

Minden emberrassz, és ember egyenlő, abban az értelemben, hogy ugyan azokat a dolgokat csinálhatja pl egy thai állampolgár mint te, vagy én.

2016. aug. 16. 09:21
 12/20 Ay carramba! ***** válasza:

A rasszista emberekkel-mint a ku kux klan tagjaival- nem is érdemes vitába keveredni. Ők valamiben valószínűleg hiányt szenvedtek, vagy valami olyan történt az életükben, ami nyomot hagyott bennük, és ezt a tőlük különbözőkön vezetik le, bármennyire se kapcsolódtak mondjuk a romák, vagy a sötétebb bőrűek ahhoz az eseményhez. Persze ha az ember azt hiszi, hogy neki van igaza, akkor azt természetesen védi. Ez mindenkire igaz. Vannak olyanok, akik az IQ-val hozakodnak elő, hogy a Közép-Afrikában élők buták. Hát persze, hogy tudatlanabbak azok, akiknek az életkörülményeiket nem is lehet a mienkhez hasonlítani, mert olyan helyen élnek, ahol nem lehet növényt termeszteni, nagy a szárazság. Természetesen a rasszisták se hülyék, csak olyan pszichológiai problémájuk van, amit így vezetnek le. És ha mondjuk egy közemberről van szó, aki szintén rasszista, és minden négert gonosznak tart, mert a hírekben látta, mit csinálnak? Természetesen se a sárgák se a fehérek se a sötétek 100%-ig bűntelenek. Minden rasszban vannak bűnözők, akik a többieknek akarnak valamilyen formában rosszat, vagy úgy akarnak maguknak jót, hogy közben másnak kárt okoznak. Egyszóval: a rasszizmus nem helyes! Én találkoztam már ilyen kérdéssel a Gyakorin: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__7868..

Az, hogy te nem érzed annak a fájdalmát akire ráakasztod a megkülönböztetés tábláját, hanem az, akire mondod. Mert belegázoltál az érzéseibe.

Ha valakinek nem tetszett az, ami írtam, semmi baj, ez csak az én véleményem. De az szent igaz, hogy a rasszizmus egy nagyon csúnya dolog.

[link]

[link]

[link]

2016. aug. 16. 10:01
 13/20 anonim ***** válasza:

#12 Benned az fel sem merül, hogy az embereknek talán jogos alapon nyugszik egy-egy rassz-ba tartozó emberek utálat?

Lehet, hogy valaki nem azért utálja a cigányokat, mert nem kapott chipset ebédre, hanem azért, mert gyerekkorába többször megverték az uszodában 2-3-an akik idősebbek is voltak?

Az tuti nem lehet...Hiszen a rasszizmus csak alaptalan gyűlölködés.. ugye? ugye?

2016. aug. 16. 13:08
 14/20 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

A rasszizmus alaptalan gyűlölködés, ez így igaz.

Ha sápadt emberek vernek meg, akkor a sápadtakat fogod utálni?

Nem hinném.

Egy egy fehér csinálna ilyet akkor őt utálnád, ha mondjuk egy cigány akkor az egész népcsoportot.

2016. aug. 16. 13:31
 15/20 anonim ***** válasza:
Csak hát fehér ember nem csinál ilyet, lel
2016. aug. 16. 18:59
 16/20 A kérdező kommentje:
ó dehogynem..
2016. aug. 17. 11:25
 17/20 anonim ***** válasza:
Hát pedig nem...
2016. aug. 17. 13:34
 18/20 A kérdező kommentje:
Akkor szelektív a látásod, meg a hallásod. Csak azt vagy képes meghallani, amit nem fehérek csinálnak.
2016. aug. 17. 13:35
 19/20 Ay carramba! ***** válasza:

#13 Hát persze, hogy ha megvertek téged olyanok, akik mondjuk romák, akkor az rossz volt neked, és ebből fakadóan az a kép alakul ki benned, hogy a cigányok nem jó emberek. Hát az a szomorú igazság, hogy a legtöbb roma valóban eléggé visszataszító, és közönséges. De azt már elmondtam, hogy ahogy nevelnek téged, több mint 85%-ban úgy is viselkedsz.

#15 Ugye te most csak viccelsz? Ha igen, akkor ez nagyon ízléstelen volt. Ha nem, akkor nem tudom, te hol élsz, hogy gondolkozol, de azt ajánlom, nyisd ki a szemed.

2016. aug. 20. 10:10
 20/20 anonim ***** válasza:
17-es igazi dedós, látszik az érvelésén! :)
2017. jan. 8. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!