Kb. mikortól egyenlőek az emberek? Mármint faj szerint.
Országonként változó, szerintem a wikin kéne körülnézned.
1: Akkor ha én a kutyáknál is úgy gondolom, hogy a különböző fajták különböző dolgokra jók, akkor rasszista vagyok? Puszta genetika, hogy nem vagyunk egyformák minden rassz másban jó, másban rossz és persze máshogy reagál dolgokra.
A nagymértékű gyarmatosításig és az afrikai rabszolgák tömeges betelepítéséig ez valójában nem volt téma. Az egyetlen népcsoport, akit korábban érintett a diszkrimináció, a zsidóság volt, elsősorban nem faji, hanem vallási alapon.
Az Egyesült Államokban 1776-ban a Függetlenségi Nyilatkozat papíron már tartalmazta az egyéni szabadságjogokat, bár a Legfelső Bíróság egy 1857-es határozata fenntartotta a diszkriminatív intézkedések jogszerűségét. Szerintem az ENSZ 1948-as Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata tekinthető a fordulópontnak.
#7 Hogy lehetnénk egyenlőek? Az ember nem homogén termék, más a súlyunk,az izomzatunk felépítése, a hajunk színe, minősége.
A VÉRÜNK is más, hát kell ennél több?
Igazad van, bocsánat!
Ui.: egyáltalán nem vagyok rasszista, sőt! Csak véletlen írhattam így, vagy nem tudom. Már nem emlékszem, biztos nem tudtam magam kifejezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!