Szeretnék elutazni, de a családom ellenzi, hogyan tudnám meggyőzni őket?
Ilyen esetben sajnos ezt ki kell bírni, majd ha rendeződik a dolog, akkor lesz oké, és jobb is lesz akkor kipihenni a fáradalmakat.
Azért mondom így, mert nekem is volt ilyen időszakom, nem annyira súlyos, de akkor eléggé kilátástalan volt minden. Még mai napig érzem az ízét. Akkor én is azt gondoltam, hogy tököm, elhúzok innen a fenébe, csak egy pár napra. De belegondoltam, hogy ez akkor is pénz, ha a tópartra megyek ki sátorozni. A benzin, a kaja, az innivaló... és belegondoltam, hogy ez sehogy sem lesz így jó, mert így sincs szinte semmink, ha meg elmegyek még kevesebb lesz és akkor sosem oldódik meg a dolog.
A családomat pedig nem volt szívem hátrahagyni. Vagy velük megyek, vagy sehogy.
Erre a kérdésre nem lehet normális választ adni, ha nem ismerjük a számokat. Mennyi adósságotok van, mennyi ideig tart még a törlesztés, és mennyibe kerül az út?
Ha mondjuk még 5 évig törlesztetek havi 80 ezret, és 30-ból megvan az út, az teljesen más, mintha már csak fél évig kell törlesztenetek havi 50-et, és az út is 50. Kérdés az, mennyire nehezíti meg ez a kiadás a törlesztést rövid és hosszú távon.
Aki szerint meg családos embernek kuss és robot van, és minden kikapcsolódás bűn, az szarjon sünt!
Aki szerint meg családos embernek kuss és robot van, és minden kikapcsolódás bűn, az szarjon sünt!
Ez azért elég durva így. Én azért nem mentem a családom nélkül, mert mi az, hogy csak én szórakozom ők meg azért nyomorognak tovább, hogy én utazhassak?
Ha az anyagiak rendben vannak, akkor semmi akadálya ha az ember elmegy egyedül, vagy családdal.
Én a kérdezőnek adnék igazat, mert állandóan dolgozik, és egy kis kikapcsolódás ráférne.
Nem lehetne úgy megoldani, hogy minden fizetésnél, vagy mikor kapod a pénzt teszel félre valamennyit, és a többit beosztod, hogy a félretett mennyiséghez ne nyúlj?
Így szerintem pár hónap alatt vagy egy bizonyos idő alatt tuti összegyűlne egy kis kirándulásra való...
Még ismerek olyan családos anyukát, akinek 3 gyereke van, és két munkahelyen dolgozik, hogy az adósságát meg tudja adni.
És még nem tudnád rávenni a gyerekeket , hogy segítesenek neked takarításba, esetleg portörlés, sepregetés, ha nem túl kicsit?
Szerintem ez még egy gyereknek se nagy dolog, vagy esetleg mosogatás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!