Melyik a fontosabb a család vagy a barátság?
Egyértelműen a család!
A barátok jönnek mennek... A legszorosabb barátság is elkophat. Nem arról van szó, hogy harag lenne, csupán az élet elsodorja egymástól az embereket.
Ha a lakhely miatt ismerkednek össze, annak változása okozhat elfakulást, ha pedig munkahelyi a barátság a munka megszűnésével vége a barátságoknak is.
A család fontosabb! Eleinte szüleink, testvéreink jelentette család, majd bejön a képbe a partner/házastárs, idővel a gyerekek.
Miközben munkahelyek, lakhelyek változnak, a család közelről, távolról is család marad.
Természetesen fontos a barátkozás, ismerkedés! Sok olyan embert ismerünk meg életünk során, akik eltávolodás után nagyon hiányoznak. Egyesek csak foszladozó emlékek maradnak, idővel szinte csak egy-egy pozitív érzés. Másokkal ritkán, de beszélünk, vagy csak a közösségi oldalakon tartjuk a kapcsolatot.
44f
Barátság.
Ha a testvéremről kiderülne, hogy nem vérrokonom, ugyanúgy a barátom maradna. Ezt semmi nem teheti tönkre. Ha viszont nem lennénk barátok, annyira tartanám csak a kapcsolatot vele, mint az unokatesóimmal, akiket kb. 10 éve nem láttam.
A családba beleszületsz. Nem kell tenni senkiért semmit. Meg beléd is nevelik, hogy a családon kívül nem számíthatsz másra, akkor is, ha ez nem igaz. Kb. Stockholm szindróma. Akikkel együtt kényszerülsz lenni, azokhoz kötődni fogsz.
Számomra a család, ezt belém nevelték szerintem :)
A barátaimra ha valóban nagy a baj, nem számitanék ellenben a családom bármely tagja gondolkodás nélkül segítene BÁRMIBE, de mondom ezt már mamám is anyába nevelte ő meg belénk és bármennyire nem akartam rá hasonlitani én is bíztos ezt nevelem a fiaimba :)
Szerintem egyénfüggő :)
Függ attól, hogy valaki mennyire könnyen barátkozik, milyen barátai vannak, milyen a családja, stb.
Családot nem tudtam választani. Barátokat igen.
A családom iszonyat romboló hatással volt/van rám.
Barátok. Évek óta számíthatunk egymásra jóban, rosszban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!