Mihez állsz hozzá kritikusan? Miért? Elfogadod az építőjellegű kritikát másoktól?
Ahhoz amihez jól értek, vagy nem tetszik. Mert amihez értek abban magasabbak az elvárásaim és nem csak az ízlés játszik közre (designra és grafikára gondolok itt főleg) ami nem tetszik azt pedig már eleve "kritizálom" fejben azzal hogy miért nem jó. Például egy ember valamilyen számomra megatív cselekedete.
Egyébként a dolgok többségéhez szkeptikusan állok hozzá.
El, hogyha normális, emberi módon van prezentálva, de ha nem akkor is minimum elgondolkodok rajta. 18/L
Tanulmányaimhoz mindenképp. Szeretem, amit tanulok, a négyeseket mindig kijavítom ötösre. Én az az idegesítő kis görcs vagyok, aki a 200 fős előadó első sorában issza a prof minden szavát és nem osztja meg a jegyzetét másokkal, és mikor vizsgán mindenki vekeng, hogy "jaj csak a kettes legyen meg" én némán ítélkezek, hogy mindenki milyen alacsonyra teszi a lécet saját igényessége szempontjából, mert bezzeg én, én az ötösért jöttem :D
Kritikusan állok a párválasztáshoz, elvégre nem akarok energiát fektetni olyanba, ami sz-rt se ér, vagy olyanba, aki rosszul bánik velem.
A építő jellegű kritikát nyilván elfogadom, amennyiben annak a közlésmódja nem b-ssza ki nálam a biztosítékot.
Ahogy az első is írta, amihez értek (pl. kreatív íras). Amihez nem értek (pl. festészet), ott azért annyira nem, kivéve ha meg tudom magyarázni, hogy mi tetszik/nem tetszik pontosan. Akkor elmondom a véleményem, de érzékeltetem, hogy mennyire értek az adott dologhoz.
A kritikát viszonylag jól viselem, de van egy olyan tulajdonságom, hogy nem mindenki tanácsát fogadom meg. Csak azokra hallgatok, akiket tisztelek az adott témában. Ezt úgy értem, hogy az illető személyesen bizonyította hozzáértését korábban. Mások véleményét, mégha amúgy nem is hülyeség, hajlamos vagyok elengedni a fülem mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!