Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak nekem furcsa ez a városi...

Csak nekem furcsa ez a városi élet?

Figyelt kérdés

Vidéki vagyok, suliba is csak egy kisebb városba jártam, nagyobb városokba már nem igazán szoktam mászkálni. Mikor legutóbb egy nagyobb városban jártam, nagyon fura volt minden számomra, szokatlan és kényelmetlen.

Egyrészt ugye senki sem köszön egymásnak, ami érthető is, ez még nem is fura. Viszont az engem nagyon zavar, hogy a szembejövő emberek lesütik a szemüket, vagy a falra bámulnak ahelyett, hogy az ember szemébe néznének. (vidéken mindig egymás szemét nézzük, mikor egymással szembejövünk)

Aztán a fiúk/férfiak nagy része elég b*zisan öltözködik. Pl. a szegycsontig kivágott "v" nyakú póló, feszülős nadrág stb... (szerintem ez nem valami férfias)

Az emberek 90%-a a telefont nyomkodja. A "férfiak" másodpercenként igazgatják a hajukat, lányokat pedig csak a szórakozóhelyről visszatérve láttam, mikor részegen próbáltak járni. A McDonalds-ban egy csomó túlsúlyos ember. A nők többségének rajzolt szemöldöke van, 1 kg festék az arcukon, ez nekem nagyon természetellenes. A plázában is csak azt vettem észre, hogy a mosdóban a pasik fele a tükör előtt áll és igazgatja a haját. Az emberek csak bemennek a plázába és ülnek egy padon. Nem beszélgetnek, csak lesnek előre. Még az emberek járása is más volt.

Nekem elég ellenszenves ez az egész városi élet. Én vagyok a fura? :s

2016. máj. 15. 11:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

"Egyrészt ugye senki sem köszön egymásnak, ami érthető is, ez még nem is fura. Viszont az engem nagyon zavar, hogy a szembejövő emberek lesütik a szemüket, vagy a falra bámulnak ahelyett, hogy az ember szemébe néznének. (vidéken mindig egymás szemét nézzük, mikor egymással szembejövünk)"

Az a helyzet, kérdező, hogy az ember territoriális állat. Megvan a maga élettere, és azt meg KELL védenie minden betolakodótól. A nagyvárosokban a megszokott útvonalakat tekinti saját territóriumának. Normál esetben ugye fogná a kőbaltát, és fejbecsapkodná az ő területére bepofátlankodó idegeneket, a villamoson vele együtt utazókat. Ezt nem teheti, és ez egy állandó stresszforrás lenne. Belebetegedne, belepusztulna, ha nem alkalmazkodott volna a megváltozott körülményekhez. Ebben az ember az igazi nagymester. (Ha megnézed az evolúciót, a fennmaradás mindig a körülményekhez való alkalmazkodás feltételéhez van kötve.) Szóval az ember az urbanizáció kezdetekor tudat alatt kidolgozott egy stratégiát; tereptárgyaknak tekinti a sok idegent. Ezzel védi magát a stressztől.

"Aztán a fiúk/férfiak nagy része elég b*zisan öltözködik. Pl. a szegycsontig kivágott "v" nyakú póló, feszülős nadrág stb... (szerintem ez nem valami férfias)"

A kamaszkor mindig, és mindenhol a lázadás kora. Ki akarunk lógni a sorból. Vidéken ehhez jóval kevesebb kell, mint a fővárosban.

És folytathatnám, ha a grafomániám erre predesztinálna. :-))

2016. máj. 16. 10:56
 12/22 anonim ***** válasza:
75%

" Aztán a fiúk/férfiak nagy része elég b*zisan öltözködik. Pl. a szegycsontig kivágott "v" nyakú póló, feszülős nadrág stb... (szerintem ez nem valami férfias)

Az emberek 90%-a a telefont nyomkodja. A "férfiak" másodpercenként igazgatják a hajukat, lányokat pedig csak a szórakozóhelyről visszatérve láttam, mikor részegen próbáltak járni. A McDonalds-ban egy csomó túlsúlyos ember. A nők többségének rajzolt szemöldöke van, 1 kg festék az arcukon, ez nekem nagyon természetellenes. A plázában is csak azt vettem észre, hogy a mosdóban a pasik fele a tükör előtt áll és igazgatja a haját. Az emberek csak bemennek a plázába és ülnek egy padon. Nem beszélgetnek, csak lesnek előre. "

Ezek viszonylag általános jelenségek már az embereknél, teljesen irreleváns lett, hogy hol élnek. Régi és elavult vita már ez a város vs falu. Nincs már igazi falu. Régen a falura jellemző volt némi önellátás , ma pedig már azért járnak a városokba dolgozni a vidékiek , hogy ugyanabból a tacskóból vásárolhassák a szemetet mint a városiak. Részben az elhízásnak is ez az oka - a mozgásszegény életmód mellett - a boltokban kapható "élelmiszerek" ugyanolyan silány minőségűek mint a mekis "kaják".

Az egyetlen különbség , hogy falusiak jó esetben - van különbség községek között is - tisztább környezetben élnek (nincs szmog , nincs nagy forgalom).

2016. máj. 16. 11:30
 13/22 ittittitt ***** válasza:
0%
itt, judeapesten biztos több a degenerált mint egy kis falucskában de nem mindenki torzszülött,gondolom a te faludban sem mindenki brit tudós.
2016. máj. 17. 12:14
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

A városiak megszokták már, hogy nem másznak bele egymás privát szférájába, és nem szólnak bele mások magánéletébe. Ez a szokás, hogy másokat meg kell bámulni, és meg kell jegyezni, hogy néznek ki, hogy viselkednek stb. városban már akkora tahóságnak számít, hogy egyenesen életveszélyes lenne. Ennyi ember között meg kell tanulni mindenféle életformával együtt élni és nem a másikkal törődni.

És igen, mindenki úgy néz ki és úgy viselkedik ahogy akar, mert tudja, (ami vidéken távolról sem egyértelmű,) hogy senkinek semmi köze hozzá.

2016. máj. 17. 12:44
 15/22 anonim ***** válasza:
36%

Megvan annak a varázsa, amikor a falusi bájos egyszerűséggel köszönget minden szembejövőnek, -- vagy amikor egy téren 20-30 embert látva elámulva csapja össze a kezét, hogy "no nédd mááá, mennyi nééépek!", -- meg amikor hasra akar esni a mozgólépcsőn, -- vagy mindenáron az emberrel szinkronban akar menni az utcán sodródó tömegben, és ahelyett hogy arra kerülné ki a "tereptárgyakat" amerre célszerű, szigorúan hozzám igazodva mindenkinek ő megy neki, akit én éppen szerencsésen kikerülnék, -- vagy amikor minden világosan ki van írva, mégis eltéved az aluljáróban, -- vagy odamegy az első szembejövőhöz megkérdezni, hogy merre lakik a Jani bácsi, meg merre van "a kocsma", vagy "a templom" -- ilyeneket is tényleg láttam már :D de hidd el, egy-két napnál többet ilyen emberrel tölteni rohedt bosszantóvá tud válni :D

De biztos az is vicces, amikor a városi rácsodálkozik a tehénre hogy: "akkor ez most birka, vagy kecske?"

2016. máj. 17. 14:02
 16/22 anonim ***** válasza:
28%
Ja meg hogy, ami közúton megy, az mind "busz", még a troli is, ami meg zárt pályán az mind "vonat", a HÉV meg a metró is. A villamosra meg teljesen össze vannak zavarodva, hogy akkor ez most melyik.... :D
2016. máj. 17. 14:11
 17/22 A kérdező kommentje:
Nem vágom, hogy miért gondol így mindenki a falusiakra. Nálunk egy ilyen ember nincs a 3000-es lakosú faluban. :D
2016. máj. 17. 14:12
 18/22 anonim ***** válasza:
82%
Hát mert mindig az marad meg élénken az emlékekben, ami a leginkább kirívó eset volt. Pont mint nálad a városiakról.
2016. máj. 17. 14:15
 19/22 anonim ***** válasza:

# Mr Pofon

Emberre válogatja , rólam pl abszolút lepereg , hogy a 70 éves Mari néniknek mi a véleménye rólam :)

2016. máj. 17. 18:31
 20/22 anonim ***** válasza:
57%
19.: ... de csak addig, amíg abban a faluban szeretnél menyasszonyt találni, ahol mindenki a 70 éves Mari néni pletykáit hiszi el, amit egész nap a fonóban terjeszt rólad, téged meg már senki meg se kérdez, hogy mi igaz belőle, hiszen "mindenki tudja".
2016. máj. 18. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!