Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek egy állat vagy...

Szerintetek egy állat vagy egy ember élete a fontosabb?

Figyelt kérdés
Mondjuk egy égő házban lennétek és nektek kellene eldönteni, melyikük élete a fontosabb. Az emberek közt is vannak egyaránt kisgyerekek, felnőttek meg öregek, meg az állatok között is. És mondjuk már mindenki elájult, szóval nem tudnának maguktól megmenekülni, csak az élné túl, akinek ti segitetek. És nem menthettek meg mindenkit. Csak vagy az embereket vagy az állatokat.
2016. máj. 6. 15:54
1 2 3
 21/23 Szafica ***** válasza:
67%

Azoknak, akik azt mondták, hogy engedjük el az állatot és nem jön vissza:

A mi papagájunk kétszer szökött el és mind a két alkalommal visszajött (pedig másodszorra olyan messzire repült, hogy szinte biztosak voltunk benne, hogy nem talál vissza, de 2 óra múlva ott volt a ház kapuja előtt).

2016. máj. 8. 11:06
 22/23 anonim ***** válasza:
91%

Hát, mivel a tüzet sajnos tapasztalatból ismerem, azt nem tekinthettem fiktív lehetőségnek. Tudom, milyen valós lehetőségek vannak ilyen esetben, szóval azt én a saját tapasztalatom alapján hoztam. :-)

Voltam más helyzetben is, amikor nagyon gyorsan kellett életmentő döntést hozni, szóval tudom, hogyan reagálok az ilyenekre, bár nem szakmám. Én úgy működök, hogy a gondolkodásom és a tetteim egy "automata üzemmódba" kapcsolnak át, és az első jónak vélt döntést hozom meg. Hogy az valóban jó-e az nem biztos, hogy azonnal kiderül, de eddig általában sikerült az ilyen helyzetekből a lehető legjobb döntést és cselekvést kihozni. Én a legkisebb veszteségre és a lehető leggyorsabb segítségre koncentrálok ilyenkor. Nem úgy, mint most nyugalmi állapotban, a veszélyhelyzet teljesen más. Láttam már leblokkolni olyanokat, csak azért, mert érzelmileg érintettek voltak egy beszélyhelyzetben, akik egyébként szakmájukban higgadtak tudnak maradni a kritikus helyzetekben is. Nos, engem az érzelmi érintettség nem blokkol le így, bár a nyugalmi tudatosságomat veszélyhelyzetben lelassítja.

Szóval így fiktíven, magamat ismerve, némi tapasztalattal azt mondom, hogy nem tudom, a helyzet dönti el, hogy mi a leggyorsabb segítség mellett a legkisebb veszteség.

2016. máj. 9. 00:42
 23/23 anonim ***** válasza:
76%

Az emberek és állatok ugyanannyira fontosak, mind lelkek.

Egy égő házból elsők ao rokonok, aztaán a kutyám, aztán a többi ember, aztaán a többi állat.

De egy égő házból nem szabad kimenteni senkit, ha ezzel a saját életünk veszélyben van!

2016. máj. 26. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!