Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek egy állat vagy...

Szerintetek egy állat vagy egy ember élete a fontosabb?

Figyelt kérdés
Mondjuk egy égő házban lennétek és nektek kellene eldönteni, melyikük élete a fontosabb. Az emberek közt is vannak egyaránt kisgyerekek, felnőttek meg öregek, meg az állatok között is. És mondjuk már mindenki elájult, szóval nem tudnának maguktól megmenekülni, csak az élné túl, akinek ti segitetek. És nem menthettek meg mindenkit. Csak vagy az embereket vagy az állatokat.
2016. máj. 6. 15:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
50%
Ha az emberek között van 1 szerintem cuki szerelmespár őket kimentem azt ennyi!!! De persze nem önzetlenül mert közben bajom lehet és az én életem mégis csak fontosabb!!
2016. máj. 6. 16:28
 12/23 anonim ***** válasza:
59%

Ez a helyzettől függ.

Pl. melyiküket van több esély megmenteni. Tűzesetnél nagyon gyorsan kell dönteni. Nem mindegy, hogy pl. egyikük az első emeleten, a másik pedig a tetőn van. Nem mindegy, hogy melyikük mozgásképesebb. Egy aranyhalhoz nem biztos, hogy ugyanúgy kötődsz, mint mondjuk egy kutyához. Aztán a házi cicádat lehet, hogy fél kézben is elhozzák, de mondjuk a tolószékes nagymamához már lehet, hogy két ember kell. stb. stb. stb.

Mindig a helyzet határozza meg. Egyébként nekem már volt lakástűzben részem évekkel ezelőtt egy szentestén néhány emelettel alattunk gyulladt ki egy lakás, nem voltak otthon, bekapcsolva hagyták az égősort felügyelet nélkül.

2016. máj. 6. 16:30
 13/23 anonim ***** válasza:
44%

Nem tudom tisztában vagytok e vele,hogy kötelező az embert kimentenetek.Nem mondhatod azt,hogy kihoztál 5 állatot,mert nekik fontosabb az életük...

Nem mellesleg engedd szabadon a hörcsögöd,papagájod,halad,kígyód,és nézd meg visszamegy e hozzád. Mindig is undorítónak tartottam az ilyes fajta állattartást,hogy egy madarat/halat bezártok egy 80x80x40 es terráriumba... Ha ennyire állatbarátok vagytok tudnotok kellene hogy az állat az nem jó kedvéből van ott,hanem mert ti ott tartjátok.

Gondolom ilyen 10 évesek vagytok max. Majd ha ti haldokoltok egy kocsiban,én meg csak a kutyát veszem ki és kacsintok rátok,akkor nem tudom hogy élnétek át.

2016. máj. 6. 16:32
 14/23 anonim ***** válasza:
80%

Normális ember nem tudna abban a tudatban élni,hogy megmenthetett volna egy embert, de egy állatot választott.

Nem egy ismerősöm van,akik frontálisan ütköztek kocsival,meghalt a védkes soffőr mégis magukat hibáztatják.

Gyerekek vagytok még.

2016. máj. 6. 16:34
 15/23 anonim ***** válasza:
76%

Amikor a mi lépcsőházunkban volt az a tűzeset, akkor minket, lakókat kitessékeltek az épületből. SENKI nem maradhatott vagy mehetett vissza hősködni meg menteni a saját életét kockáztatva. Nekünk volt kb. 5 percünk összeszedni mindent, ami fontos, és akik a tűztől lejjebb laktak, ők a földszint felé, akik följebb, azok fölfelé, a szomszédos tömbön kellett, hogy kimenjünk. Én még iskolás voltam, akkor volt egy hullámos papagájunk (aki kb. csak enni és aludni járt be a kalitkájába...). Én hoztam a madarat a kalitkával, a szüleim öcsémet, mindenki magához vette az iratokat és a pénzt, ami kéznél volt, meg felöltöztünk, és több időnk nem is volt, 5 percen belül jöttek vissza, hogy menni kell.

Egyébként ha jól tudom, csak egy idős lakó kapott füstmérgezést, aki közel lakott a tűzfészekhez, mindenki más megmenekült.

A filmes esetek eléggé elrugaszkodnak a valóságtól. A tűz baromi gyorsan terjed, nem sok időd van, és védőöltözet nélkül nem sok esélyed van túlélni, ha nem jössz ki időben vagy visszamész.

2016. máj. 6. 16:42
 16/23 anonim ***** válasza:
75%

Egyik élete sem fontosabb a másikénál, de egy égő házból valószínű az embert hoznám ki. Ezt ösztönszerűen tenném, nem bármiféle filozofikus októl vezérelve. Szerintem az állatok közül is a saját fajtáját mentené mindegyik elsőnek, és legfeljebb akkor másokat, ha még van rá ideje, lehetősége.

De hogy reálisak maradjunk: én 45 kiló vagyok és a legnagyobb súly, amit még meg tudok emelni az 30 kiló. Tehát legfeljebb egy gyereket tudnék kihozni a házból, egy felnőttet meg sem bírnék mozdítani, úgyhogy én csak a gyerekeket menteném.

2016. máj. 6. 20:05
 17/23 anonim ***** válasza:
69%
Nem attól menteném meg, mert ember vagy állat, nem ettől lesz magasabb vagy alacsonyabb rendű. mindenki azt mentené, aki hozzá közelebb áll. Márpedig ha mindkettő idegen (egy idegen ember és egy idegen állat), akkor a veled azonos fajba tartozót fogod menteni. Nem azért, mert mi vagyunk a feljebbvaló lények. szerintem ezt tennék a leguánok is. Sokkal összetettebb kérdés az én kutyám kontra vadidegen ember.
2016. máj. 6. 20:44
 18/23 anonim ***** válasza:
52%

"Nem mellesleg engedd szabadon a hörcsögöd,papagájod,halad,kígyód,és nézd meg visszamegy e hozzád. Mindig is undorítónak tartottam az ilyes fajta állattartást,hogy egy madarat/halat bezártok egy 80x80x40 es terráriumba... Ha ennyire állatbarátok vagytok tudnotok kellene hogy az állat az nem jó kedvéből van ott,hanem mert ti ott tartjátok. "

Ebben egyetértek. Szerintem a kutya az egyetlen, ami boldog tud lenni az ember mellett, de az is csak ha jó a gazda. Utolsó voltam.

2016. máj. 6. 20:45
 19/23 anonim ***** válasza:
68%
De azt is gondolom, hogy a kérdés nyilván fiktív, sokan szó szerint vették a tűzesetet. nyilván lehetne az is, hogy a jótündér megjelenik, és melyiket mentenéd meg, vagy mit tudom én.
2016. máj. 6. 20:46
 20/23 anonim ***** válasza:
46%

4-es vagyok

Látom a többség az embert mondta,valahol igazak is az érvek. Én azért az állatot mondtam,mert a mai emberiség olyan undorítóan elfajult,hogy senki halálát se sajnálnám a szüleim és a legjobb barátaimon kívül..Lassan már az állatokban is több hűség és érzés van,ugye szokták mondani,hogy a kutya az ember legjobb barátja,igaz is. Na ennyi lett volna az érvem

2016. máj. 6. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!