Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Magaddal kijönnél-e?

Magaddal kijönnél-e?

Figyelt kérdés

Magaddal tudnál-e békében élni? Holnap nem egy, hanem kettő van belőled...ugyan olyan ember, mint te. Tudsz róla, hogy reggel már nem egyedül leszel, hanem kettőzve kell ezután élni saját magaddal, aki szintén te vagy (külső, belső, emlékek, vágyak, célok...ugyanolyan mint te, vagyis ő is te, te is ő vagy, csak duplázva). Élethelyzetekre lennék kiváncsi, hogyan, mennyire ismered magad, elfogadnád-e, tudnál-e magaddal együtt élni, pl. megosztani a ruhatárad, családodat (ha van), szobádat, életedet, saját magaddal. Illetve nem is kérdés, hiszen ezután meg kell osztani, de hogyan? Ezt ő is ugyanúgy élné meg, neki te lennél a "másolat", akit esetleg a párod kényeztet, aki a megszokott helyedre ül, hiszen neki is az a helye, ami neked. Férjednek ő is megcsinálná a kedvenc vacsiját, ő is az ő felesége, párja, közösen mehetnétek ruhát, kiscipőt próbálni, felosztható lenne a házimunka.

Nem kell rögtön válszolni, először gondoldát, de kiváncsi lennék, általában hogyan vélekednek erről az emberek.

2016. máj. 2. 15:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, nem olyan jó, ha mindenről ugyanazt gondolnám/gondolnánk(?).

Viszont a kérdésed nagyon jó, nem sok ilyet találtam. :)

2016. máj. 2. 16:10
 2/11 anonim ***** válasza:
Hát ezzel nekem nem lenne gondom, mert nem élek normális életet. Az meg hogy egyedül vagyok itthon magamnak vagy ketten lennénk itthon magunknak teljesen mindegy. Nem változtatna sokat szerintem a dolgokon.
2016. máj. 2. 16:20
 3/11 A kérdező kommentje:
1-es, ha tényleg jó a kérdés, akkor kifejthetnéd bővebben, mi a véleményed, hogyan képzelnéd így az életed.
2016. máj. 2. 16:43
 4/11 A kérdező kommentje:
2-es, tényleg úgy gondolod, hogy nem változtatna sokat az életeden? Szerintem fenekestül ferforgatná, a kis megszokott egyedülléted eztán végetérne. Biztos hogy sokat lehet vele nyerni, többre haladhat az ember lánya, talán a saját hibáinkat kivülről látva, azt felismerve jobb ember lehet belőlünk, de tudnál-e így élni, el tudnátok-e fogadni egymást?
2016. máj. 2. 16:49
 5/11 anonim ***** válasza:

Az osztozkodással semmi baj nem lenne. A férj-feleség dolgot nem nézném, mert nincs kapcsolatom.

Ahogy írtam, azzal lenne gond, hogy mindenhez ugyanúgy állna hozzá a másik énem, mint én, ugyanazt gondolná és ugyanúgy gondolna mindent, és ez eleinte még tetszene is, de később ez már zavaró lenne.

Gondolj csak bele, nem véletlenül nincs két teljesen egyforma ember. Persze van, hogy rengeteg dologban egyet értesz valakivel, vagy befejezitek egymás mondatait, de mégis van, amiben különböztök.

/#1/

2016. máj. 2. 16:57
 6/11 anonim ***** válasza:
Egyébként megkérdezhetem, melyik korosztályt erősíted?
2016. máj. 2. 17:00
 7/11 anonim ***** válasza:

Hát ahogy magamat ismerem, mármint hogy otthon általában milyen vagyok (persze nem kell rosszra gondolni) lehet pár nap után már veszekednék a másik magammal.

Pl a ruhatáram. Szent és sérthetetlen. Bár a méretünk megegyezne, de akkoris. Illetve hogy a vita. Melyikünk lenne az igazi ÉN? Kinek lenne joga a ruhatáramhoz? Kié lenne a kocsim? Bemenne helyettem dolgozni?

Én, ha magamból indulok ki, tekintve hogy néha tudok nehéz eset lenni, belőlem egy elég lenne.

Én, aki meglehetősen egoista vagyok bizonyos tereken, ha lenne belőlem még egy, hűha :)

A mi házunkba egy szilikonmellű szőke bőven elég személyemben, nem kell még egy, pláne belőlem nem. :D

Meg ha mondjuk van egy totális hasonmásom, és minden ugyanaz, akkor a kérdés alapján feltételezhetem, hogy a másik én is önálló személyiséggel bír. Azaz eleve lennének különbségek, tekintve hogy mint fentebb írtam pl igényt tartana a ruhatáramra, a kocsimra, neadjisten a pasimra :x, de lehet dolgozni már nem menne helyettem. Csak egész nap az xbox előtt meresztené a seggét.

Én nem tudnék megmondom. És nem azért, mert én úgymond egy temperamentumosabb valaki vagyok, hanem azért, mert ha kettő lenne belőlem, ahogy magamat ismerem megindulna a harc, hogy kettőnk közül melyik legyen a No.1.

24/l

2016. máj. 2. 17:47
 8/11 anonim ***** válasza:
Én először a másik ént átölelném, legalább egy órát végig bőgnénk egymás vállán, elbeszélgetnék vele és kimennénk egyet sétálni. A ruhatáram megosztanám vele és a családomat, de párt már magának kellene találnia, mert a párom hozzám tartozik.
2016. máj. 2. 20:05
 9/11 anonim ***** válasza:
8-as vagyok. Ha ez valami pszichós kutatás, akkor nem tudom mennyit számít ez, de lett volna egy ikertestvérem eredetileg, később pedig született volna egy másik tesóm, de anyám elvetélt. Felnőtt vagyok.
2016. máj. 2. 20:09
 10/11 A kérdező kommentje:

30+ vagyok és semmi kutatás nincs a háttérben, pusztán kiváncsiság, hogy csak nekem fordul meg ilyen a fejemben, vagy másnak is? És mások hogyan vélekednek róla?

Köszönöm a válaszokat, ha még van vélemény, kiváncsian várom.

Amúgy én is kiváncsi lennék, hogyan is viselkednék magammal. Beszélgetni biztosnem tudnánk egymással, ugyanazt mondhatnám, amit gondol és viszont is. Szerintem a többségünk inkább konkurenciát látnánk egymásban és kezdődne a harc, ami személyiségfüggő, hogy meddig fajul el.

2016. máj. 2. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!