Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi számít luxusterméknek a...

Mi számít luxusterméknek a magyar fiatalok körében?

Figyelt kérdés
Mindenre már rámondják hogy luxus. Parfüm, ruha,cipő,kozmetikum,utazás, autó, étterem és stb. Luxusparfümnek számít egy dolce gabbana vagy shiseido parfüm vagy az igazi luxus egy 100 ezer forintos parfüm? De ugyanez van az élet sok más terén is. Mi számít igazán annak?

#luxus #életszínvonal #fogyasztási cikkek
2016. ápr. 24. 23:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
számomra az, amit csak nagyon kevesen tudnak megfizetni. mondjuk egy ferrári, szabad munka mentes élet, saját tulajdonú yacht, egy nyaraló a balatonon vagy vmely külföldi országban, saját sziget.
2016. ápr. 24. 23:04
 2/9 A kérdező kommentje:
Ebben egyetértünk kedves első! De nem értem miért luxus egy 5 éves Mercedes, egy chanel alapozó(nők tudják), egy Gucci napszemüveg.. Nagyon keveseknek van szigetük, jachtjuk, ferrarijuk de egy tömegtermék miért lenne luxus azt nem értem.
2016. ápr. 24. 23:09
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert itt Magyarországon sok embernek havi 100akárhány ezer forint a havi jövedelme és számukra már luxus a 20-30ezer forintos parfüm.
2016. ápr. 24. 23:18
 4/9 anonim ***** válasza:
94%

A luxus szónak két jelentése van, az egyik a "fényűzés, pompa" (értsd: jacht, gyémánt, palota, magánrepülő stb.), a másik jelentése: "ami jelentősen meghaladja az átlagos lehetőségeket, ami nem érhető el".

Ebben az értelemben sok magyarnak a téliszalámi is luxus.

2016. ápr. 25. 00:27
 5/9 anonim ***** válasza:
32%
Amit penzert meglehet venni az mind olcso :)
2016. ápr. 25. 02:04
 6/9 anonim ***** válasza:

Ezen én is elég sokat gondolkoztam. Manapság, mivel átvitt értelemben már régóta használják a "luxus" szót minden olyasmire, amit "én speciel nem tudok kifizetni", ezért már mindenre rámondják, hogy luxustermék... pedig azért a nagy többség, amire a szegényebbek rámondják, még nem az. És ezt nem azért mondom, mert én meg tudom fizetni a kicsit drágábbat... én is alsó kategóriás termékeket használok.

Könyörgöm, a Dolce & Gabbana parfüm nem olcsó, de azért nem is a luxustermék kategória. A legtöbb ember simán ki tudná fizetni, ha pár ezret félrerakna havonta (pl. nem cigizne, nem sörözne). Ugyanígy, nekem egyszer vki azt mondta, luxustermék a H&M-es táskám, mert ő csak a kínait tudja megfizetni (az más kérdés, hogy elmagyaráztam neki 2x, hogy leértékelve vettem, és akkor kb. egyáron volt a kínaival)... mindenki szereti mindenfélére rámondani, hogy luxus, csak azért, mert ő sajnálja rá a pénzt / nem telik rá. Persze konkrét árat nem lehet belőni, de kb-ra igen.

2016. ápr. 25. 16:18
 7/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Én is igy gondolom. Ausztriában már egy jó parfüm közel sem luxustermék míg itt Magyarországon sokak számára az. Ugyan ez a helyzet nagyon sok más fogyasztási cikkel de lakásberendezéssel is. Luxusan felújított lakás egy pofásabb felújítást és néhány jobb minőségű anyagot jelent. Míg a valódi luxus nem a spot lámpánál és gipszkarton menyezetnél kezdődik. Ahogy egy jó cipőre is képesek rámondani hogy luxus. Mitől lenne az? Érdekes egy gondolkodás
2016. ápr. 25. 16:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Már nem azért, de mikor tízezer forintokért árulják a H&M-ben meg a kitudja hol, egy sima pulcsit, na nekem már ott kezdődik...
2016. ápr. 25. 17:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Már lassan az 1 főre jutó 100 000 forintos jövedelem is luxus.
2016. ápr. 26. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!