Mi számít luxusterméknek a magyar fiatalok körében?
A luxus szónak két jelentése van, az egyik a "fényűzés, pompa" (értsd: jacht, gyémánt, palota, magánrepülő stb.), a másik jelentése: "ami jelentősen meghaladja az átlagos lehetőségeket, ami nem érhető el".
Ebben az értelemben sok magyarnak a téliszalámi is luxus.
Ezen én is elég sokat gondolkoztam. Manapság, mivel átvitt értelemben már régóta használják a "luxus" szót minden olyasmire, amit "én speciel nem tudok kifizetni", ezért már mindenre rámondják, hogy luxustermék... pedig azért a nagy többség, amire a szegényebbek rámondják, még nem az. És ezt nem azért mondom, mert én meg tudom fizetni a kicsit drágábbat... én is alsó kategóriás termékeket használok.
Könyörgöm, a Dolce & Gabbana parfüm nem olcsó, de azért nem is a luxustermék kategória. A legtöbb ember simán ki tudná fizetni, ha pár ezret félrerakna havonta (pl. nem cigizne, nem sörözne). Ugyanígy, nekem egyszer vki azt mondta, luxustermék a H&M-es táskám, mert ő csak a kínait tudja megfizetni (az más kérdés, hogy elmagyaráztam neki 2x, hogy leértékelve vettem, és akkor kb. egyáron volt a kínaival)... mindenki szereti mindenfélére rámondani, hogy luxus, csak azért, mert ő sajnálja rá a pénzt / nem telik rá. Persze konkrét árat nem lehet belőni, de kb-ra igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!