Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akik szakmunkát csinálnak,...

Akik szakmunkát csinálnak, hogy fogadják el a sorsukat?

Figyelt kérdés
Bennem egyre többször előjön az a dolog, hogy zavar ahol vagyok, de egyéb képességek hiányán nem tudok előrébb jutni, esetleg hiányzó tanulmány miatt. Nem zavar a fentebbi réteg, akik mondjuk megkapják a havi minimum 200-at, sokkal jobb kiemelkedő helyen dolgozhatnak, s kiemelkedőbb emberi kapcsolataik vannak, akik egyetemet végeztek, és karrieristák, és ehhez hasonló ? hogyan vélekedtek erről ?
2016. ápr. 24. 14:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Mindegy milyen papírod van. Nem vagy életképes, akkor csak szenvedsz. Nekem, csak azért van meg a 8 osztály, mert nem akartak a tanárok még egy évet szenvedni velem. Ennek ellenére, már 10 évvel ezelőtt, hivatalosan, kaptam havi 200-300 nettót. Na és vannak diplomás ismerősök, akik letagadják a diplomát, mert különben nem veszik fel sorra melósnak.
2016. ápr. 24. 17:12
 12/12 anonim ***** válasza:

6-os válaszoló: Ha ez igaz, hogy nyelvszakos diplomával takaritasz, akkor valami nem stimmel nálad. Ne haragudj, de akár egy középfokúval is simán találnál nagyobb városban irodai, recepciós állást. De te egy csaposra irigykedsz... Remélem a fele sem igaz annak, amit irsz.

Aki szakmunkára termett, az könnyen elfogadja a szakma nehézségeit. Azt viszont nehezebben, ha nem fizetik meg. Dolgoztam diplomával gyárban, betanitott munkát, de még raktárban is. Nehezen viseltem, de kellett a jövedelem, és nem volt más. Ideiglenesen kibirja az ember, de a szakmunka még mindig jobb, egyszerűen minőség-érzetet ad. Van olyan ember, aki még a betanitott munkát is szivesen végzi. Az a fontos neki, hogy pl. közel van, bejelentett, és ha lemegy a műszak, otthon azt csinál, amit akar, pénteken este leissza magát, azt kész. Dolgoztam ilyen emberekkel. Mig egy mérnök, menedzser, könyvelő sokszor simán hazaviszi a munkát, nem ér véget a feladat a munkaidő végeztével. Van, aki egyszerűen nem birná ezt a fajta munkatempót.

2016. ápr. 24. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!