Akik szakmunkát csinálnak, hogy fogadják el a sorsukat?
6-os válaszoló: Ha ez igaz, hogy nyelvszakos diplomával takaritasz, akkor valami nem stimmel nálad. Ne haragudj, de akár egy középfokúval is simán találnál nagyobb városban irodai, recepciós állást. De te egy csaposra irigykedsz... Remélem a fele sem igaz annak, amit irsz.
Aki szakmunkára termett, az könnyen elfogadja a szakma nehézségeit. Azt viszont nehezebben, ha nem fizetik meg. Dolgoztam diplomával gyárban, betanitott munkát, de még raktárban is. Nehezen viseltem, de kellett a jövedelem, és nem volt más. Ideiglenesen kibirja az ember, de a szakmunka még mindig jobb, egyszerűen minőség-érzetet ad. Van olyan ember, aki még a betanitott munkát is szivesen végzi. Az a fontos neki, hogy pl. közel van, bejelentett, és ha lemegy a műszak, otthon azt csinál, amit akar, pénteken este leissza magát, azt kész. Dolgoztam ilyen emberekkel. Mig egy mérnök, menedzser, könyvelő sokszor simán hazaviszi a munkát, nem ér véget a feladat a munkaidő végeztével. Van, aki egyszerűen nem birná ezt a fajta munkatempót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!