Egyetemisták (vagy azok, akik végeztek egyetemet), nektek is akadtak olyan éjszakák, amikor néha ébren kellett maradnotok, hogy a beadandót meg tudját0k csinálni, vagy csak felkészüljetek valami ZH-ra/vizsgára?
(Muszáj volt egy 0-át beletennem a kérdésbe, mert a GyK fantasztikus szűrője a "tudjátok" szóra hisztizik automatikusan)..
Ma este úgy néz ki, ilyen lesz. Túlélési tippeket szeretnék kérni, eléggé nehezen tudok hajnali 3 után ébren maradni. 24-28 órát mindenképp ébren kell lennem sajna (ma délelőtt 10-től kezdve).
10 egyetemistából 8 szerintem átérzi, ahogy azt is, hogy a gyakozás remek kifogás arra miért nem a feladatot csináljuk. :D
Tanulj, kávézz, éld túl. Hajrá ;)
Nálam ez abszolút nem működik sajnos. Az agyam nem működik jól éjszaka, főleg, ha mondjuk egész nap tanultam, max éjszaka 2-3ig szoktam tanulni, aztán inkább alszok 4-5 órát, sokkal jobban járok vele, ha valamennyire frissen megyek be vizsgázni, mert nekem a vizsgáig egy egész éjszakás tanulás után úgy lefárad az agyam, hogy nem tudok maximumot hozni másnap. Volt már, hogy napi 5-6 óra alváson éltem olyan másfél hónapig és napi 10-12 órát tanultam egy vizsgaidőszakban, nekem az még elég jól működött.
Ha ébrenlétre adod a fejed, akkor semmiképp se gondold meg magad 4órakor, hogy lefekszel egy órácskára. Le fogod késni a vizsgát, ha már addig kibírtad, főleg, ha nem vagy ehhez szokva, le ne feküdj! :D
Ha fent kell maradnod, akkor javaslom, hogy páróránként kelj fel, mozogj kicsit a szobában, ha van lehetőséged lépj ki a kertbe, erkélyre, szívj egy kis esti friss levegőt, az se baj, ha csinálsz pár guggolást, hogy felélénkülj kicsit. De az is lehet, hogy a kávé+cigi páros jön be jobban, életmódodtól és szokásoktól függ. Sok sikert!
Több egyetemet elvégeztem. Sosem volt erre szükség, mivel vizsgál előtt tanultam fél órát és ez bőven elég volt egy erős közepes-jó eredményre. Beadandókat általában egy óra alatt megírtam.
Ugyan én ezekről csak hírből hallottam, de tessék itt van néhány túlélési tipp:
- Energia ital
- Kávé, tea, gyümölcs
- Relaxációs gyakorlatok
- Vérnyomás serkentő gyakorlatok
- Fél óránként pihenés, nyújtózás, 10 fekvőtámasz lényeg hogy serkentsd az agyad vérkeringését.
- Szőlőcukor, csak ésszel mert elég nagy mennyiségű cukor van benne
- Teljesítmény növelő drogok --> Ezeket NEM ajánlom semmilyen körülmények között. Stay clean. 1
Építészkarra jártam, az gyakorlatilag erről szól.
Hiába kezded el időben csinálni a beadandókat, a végén úgyis éjszakázás lesz belőle, volt hogy 3 napig nem aludtunk. Tanulni is rengetegszer tanultam éjszakánként, nappal egyszerűen túl nagy nyüzsgés volt, vagy jönni menni kellett, és este nyugodtan tudtam figyelni.
Azért ha tudsz aludj 2-3 órát, az is sokkal több a semminél.
Én szakdoga előtt 3 napig nem aludtam (programozás), mert mellette még volt pár brutál nehéz tárgyam, amik miatt nehéz volt jó beosztást csinálni (aki szerint az ilyesmi könnyen elkerülhető jó beosztással, az keressen rá a 'formális nyelvek és automaták' vagy az 'assembly programozás' kifejezésekre).
Sok-sok kávé, és nagyon sok csoki. Nem a legegészségesebb, de akkor az foglalkoztatott a legkevésbé. Bár nekem alapból könnyű volt, a napi szükséges alvásmennyiségem 5 óra, és 3 órával is vígan elvagyok napokig.
Illetve közben mindig tartottam kis szüneteket, gyakoriztam, vagy olvasgattam pár percig, közben sorozatot és filmet néztem (főként vígjáték). Ha meg tudod úgy osztani a figyelmedet, hogy az nem megy a munkád rovására, akkor ezzel is egy kicsit segíthetsz magadon és az agyadon.
"Sosem volt erre szükség, mivel vizsgál előtt tanultam fél órát és ez bőven elég volt egy erős közepes-jó eredményre."
Azért szerintem nem a legnehezebb egyetemekre jellemző ez, sőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!