Győr vagy Budapest?
Bocsánat, ha rossz helyre írtam ki a kérdésem, de talán még ez a legalkalmasabb.
Azt szeretném megtudni, hogy szerintetek hová érdemesebb költözni egy 25 éves, frissen végzett fiatalnak? Tegyük fel, hogy munka mind a két helyen lenne.
Nyilván bízom benne, hogy van itt olyan, aki élt mindkét helyen. :)
Én eddig így látom:
Győr: szép, nyugis, van minden, amire szükség lehet, mégis emberibb léptékű, mint Bp
Bp: sokkal több lehetőség. Ha egy munka nem jön be, van lehetőség továbblépni. Albérleti árak se sokkal magasabbak, mint Győrben. nem kell a belvárosban élni, van ott is nyugisabb rész.
Valahogy így látom..
Eleve rosszul tetted fel a kérdést. Ha az ember költözik, azt munka miatt teszi. Szóval ezt a tényezőt nem zárhatod ki. Ha mindkét helyen van munka, akkor melyiknél keresel többet? Ha egyforma a fizu akkor hol jobb a munkakörülmény? Ha az is egyforma akkor hol jobb a munkabeosztás?
Ezt lehetne sorolni a végtelenségig.
És hogy elégedett légy a válasszal, 5-ik éve hogy elköltöztem BP-röl Győrbe.
Van olyan is, aki nem a munka miatt költözik el.
Gyakran fontosabb az élhetőség.
Budapestiként én Győrt választanám.
"Győr: szép, nyugis, van minden, amire szükség lehet, mégis emberibb léptékű, mint Bp "
Ez nem így van, a város tele van cigánnyal és most már menekültek is vannak, belém is kötöttek a belvárosban minden ok nélkül. Meg hetente megkéselnek valakit, legutóbb a vasútállomáson élő gyrosost késelték meg. A cigányokról meg kisregényeket lehetne írni. De az utóbbi 1-2 évben javult a helyzet, szerintem a mélypont a 2000-es évek vége volt.
Én éltem Budapesten 2 évet. Szerintem nagyjából ugyanaz a két város, magyar városok csak az egyik nagyobb.
Én szeretem Győrt, bátran ajánlom, viszont készülj fel hogy Győrben az albérlet/lakásárak nagyon elszálltak a sok új gyár épülése miatt, főleg a normálisabb környékeken (révfalu, nádorváros, szabadhegy) kell hatalmas pénzeket kipengetni a lakásokért.
Másrészt is csak az munkanélküli aki lusta dolgozni, aki akar az biztosan tud dolgozni.
Egyedül költöznék és nő vagyok..
a munkát meg direkt nem írtam bele, mert mind a két helyen ugyanott lennék anyagilag, a munkaidőbeosztás is hasonló, meg eleve, ha költözök, akkor a többi szempontot is figyelembe veszem, nem csak és kizárólag a munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!